Руският президент Владимир Путин поздрави китайския си колега Си Цзинпин

...
Руският президент Владимир Путин поздрави китайския си колега Си Цзинпин
Коментари Харесай

Путин със сърдечен поздрав към Си Цзинпин за годишнината от основаването на Китай

Р уският президент Владимир Путин поздрави китайския си сътрудник Си Цзинпин по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската национална република, съобщи ТАСС.

" Скъпи приятелю, приемете моите най-сърдечни поздравления по случай 74-ата годишнина от основаването на Китайската национална република. Под Ваше управление Китай решително върви по пътя на социално-икономическото и научно-техническото развиване, укрепва позициите си на международната сцена и интензивно взе участие в решаването на най-важните въпроси от районния и световния дневен ред ", се споделя в приветствения адрес, който беше оповестен на уеб страницата на Кремъл.

" Убеден съм, че идните ни диалози по време на интернационалния конгрес " Един пояс, веднъж " ще допринесат за по-нататъшното развиване на целия набор от градивни руско-китайски връзки ", добавя съветският президент.

На 20 септември Путин съобщи на среща с китайския външен министър Ван И, че на драго сърце е приел поканата на Си да посети Китай през октомври, с цел да взе участие във форума " Един пояс, веднъж ".

По-късно представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че датите на визитата на съветския президент в Китай са избрани, само че не оповести спомагателни детайлности.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР