Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на специалната военна

...
Руският президент Владимир Путин посочи, че целта на специалната военна
Коментари Харесай

Путин обясни на ученици целта в Украйна: Ликвидиране на антируския анклав

Руският президент Владимир Путин уточни, че задачата на " специфичната военна интервенция " е да се ликвидира антируският анклав, който се основава на територията на Украйна.

" На територията на днешна Украйна стартира да се основава антируски анклав, който заплашва нашата страна. Затова нашите момчета, които се борят там, пазят както жителите на Донбас, по този начин и самата Русия. И това, несъмнено, заслужава поддръжката на цялото общество ", сподели президентът по време на диалог с възпитаници в открит урок " Разговор за значимите неща " в Калининград.

След преврата [в Украйна] през 2014 година жителите на Донецк, Луганск и Крим в огромната си част не желаеха да признаят преврата. Това не е детска тематика, само че е задоволително ясна. Всъщност те започнаха война против тях и я водеха в продължение на осем години. ", е тълкуванието на съветския президент, който назовава специфичната военна интервенция " нашата задача " и " задачата на нашите бойци ".

В същото време президентът дефинира поддръжката на обществото за съветската войска като доста значима.

За първи път съветският президент приказва за жертвите, дадени от съветската войска във войната. " Защото момчетата, които се бият там, рискуват здравето си и доста от тях умират. Те би трябвало да схващат защо дават живота си. Това са извънредно значими неща. За Русия и за хората, които живеят в Донбас ", сподели Путин, призовавайки за социална поддръжка.

Той прави и малко историческо отклоняване в предишното, като означи, че " Украйна в никакъв случай не е имала държавност преди основаването на Съветския съюз ".

" Такава страна не е имало. След революцията от 1917 година се основават най-различни квазидържави, а по време на образуването на Съветския съюз се появява и Украйна. Комунистическата партия, която е на власт по това време, основава съюзни републики, прехвърляйки огромна част от историческите съветски територии, в това число Донбас, към Украйна, макар че жителите на Донбас не желаят това. И документите свидетелстват за това ", споделя Путин.

Според него Луганск и Донецк (тогава Криворожката република) първо е трябвало да бъдат част от Русия. " И тогава Владимир Илич Ленин сподели: Трябва да решим още веднъж. И те го дадоха на формиращата се Украйна. И никой не го знае там ", добави президентът, представен от " Интерфакс ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР