Руският президент Владимир Путин посети Обединените арабски емирства, като част

...
Руският президент Владимир Путин посети Обединените арабски емирства, като част
Коментари Харесай

Путин засилва стратегическите отношенията с ОАЕ, дългогодишен съюзник на САЩ

Руският президент Владимир Путин посети Обединените арабски емирства, като част от обиколка в Близкия Изток , ориентирано към подсилване на връзките сред Москва и този дълготраен съдружник на Съединени американски щати на фона на напрежението в Персийски залив, оповестява АП.

Престолонаследникът на Абу Даби Мохамед бин Заед Ал Нахиян се срещна с Путин на летището и пътува с него до двореца Каср Ал Ватан. Това е и първото посещаване на Путин от 2007 година насам.

Част от всичко това е просто бизнес . Руснаците все по-често се обръщат към осеяния от небостъргачите Дубай, с цел да вършат бизнес и да почиват по плажовете му. На някои хотели в емирствата има табели на кирилица .


 Русия патрулира сред сирийските и турските сили
Русия патрулира сред сирийските и турските сили

Офанзивата е " неприемлива ", Русия няма да допусне конфликти сред Турция и Сирия

Русия и други страни също се причислиха към ОПЕК в група, наречена ОПЕК+ , като понижиха производството си, с цел да оказват помощ за повишение на цените. Суровият нефт се продаде за над 100 $ за барел през лятото на 2014 година, преди да доближи по-малко от 30 $ за барел през януари 2016 година В понеделник той се търгуваше малко под 60 $ за барел за Brent.

Ситуацията във връзка с сигурността в района е другата част от визитата. Русия работи с Иран, с цел да поддържа сирийски президент Башар Асад . Докато се опълчва на Асад при започване на спора, в този момент ОАЕ наподобява приема, че Асад ще остане на власт . Абу Даби отвори още веднъж посолството си в Дамаск и предизвиква възобновените бизнес връзки.

Междувременно Емирствата се пробваха да облекчат напрежението с Иран след решението на президента Тръмп да изтегли Съединени американски щати от нуклеарната договорка на Техеран със международните сили преди година. Нефтени танкери край крайбрежията на ОАЕ бяха атакувани, като американският флот изясни, че това са ирански магнитни мини, което Техеран отхвърля. Иран задържа нефтен танкер, през последните месеци.

 Путин уверен: Русия може да играе основна роля в Близкия изток
Путин уверен: Русия може да играе основна роля в Близкия изток

Тъй като имала положителни връзки с Иран и Арабския свят

През това време, Абу Даби безшумно изведе войски от войната, водена от Саудитска Арабия в Йемен , ориентирана към шиитските бунтовници.

Вчера, президентът на Иран Хасан Рохани разяснява, че почитан чиновник от ОАЕ е пътувал до Иран за договаряния и съобщи, че връзките сред двете страни се усъвършенстват в последно време.

Всичко това се случва, до момента в който Съединени американски щати остават главният сътрудник за сигурност на ОАЕ . Около 5000 американски бойци са ситуирани в ОАЕ , а пристанището Джебел Али в Дубай остава предпочитано задгранично пристанище на Военноморски сили на Съединени американски щати.

В двореца Каср Ал Ватан шейх Мохамед похвали връзките на Русия с Емирствата . " Надявам се, че това посещаване ще има съществени последици за усилване на стратегическите връзки сред нашите страни ".
 Русия уголемява въздушната си база в Сирия
Русия уголемява въздушната си база в Сирия

Средиземноморието е основно за Русия и за достъп до Южна Европа, Близкия Изток и Северна Африка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР