Руският президент Владимир Путин отправи поздравителни послания по случай 77-ата

...
Руският президент Владимир Путин отправи поздравителни послания по случай 77-ата
Коментари Харесай

Путин към гражданите на Украйна: Наш общ дълг е да не допуснем възраждането на нацизма

Руският президент Владимир Путин насочи приветствени послания по случай 77-ата годишнина от Победата във Великата Отечествена война към водачите и народите на Азербайджан, Армения, Белорусия, Казахстан, Киргизия, Молдова, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Абхазия, Южна Осетия, Донецката Народна Република и Луганската Народна Республика. Това оповестяват съветските медии.

Ръководствата на Грузия и Украйна не бяха удостоени с поздравления, те бяха отправени към народите на тези две страни.

Президентът на Русия отбелязва, че на този ден се отдава благодарност към воините и тружениците в тила, които с цената на неизброими жертви и лишени съкрушиха нацизма.

" Днес наш общ дълг е да не позволяваме възраждането на нацизма, който донесе толкоз премеждия на хората от разнообразни страни. Необходимо е да запазим и предаваме на потомците истината за събитията от военните години, общите духовни полезности и традициите на братската дружба ", отбелзва той.

Владимир Путин пожелава на новите генерации да бъдат почтени за паметта на своите татковци и предци.

Победата ще бъде наша

В приветствените телеграми до водачите на Донецката и Луганската Народни Републики съветският президент отбелязва, че през днешния ден военнослужещите от РФ, ДНР и ЛНР, също като предците си, един до друг се борят за освобождението на родната земя от нацистката злина и изрази убеденост, че както и през 1945 году, " успеха ще бъде наша ".

Освен това, в посланието, адресирано до ветераните от Великата Отечествена война и жителите на Украйна, съветският президент акцентира, че е неприемлив реваншът на наследниците на тези, които бяха победени във Великата Отечествена война.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР