Руският президент Владимир Путин обяви какви цели си поставя за

...
Руският президент Владимир Путин обяви какви цели си поставя за
Коментари Харесай

Путин каза целта на срещата си с Байдън

Руският президент Владимир Путин разгласи какви цели си слага за срещата с американския си сътрудник Джо Байдън, която ще се състои на 16 юни в Женева.

Руският държавен глава разгласи, че двамата би трябвало да възстановят персоналните контакти, да открият директен разговор и да основат в действителност функциониращи механизми за взаимоотношение, съобщи РИА Новости.

" Има защо да приказваме. Има такива общи тематики. И в случай че след срещата създадем механизми за работа във всички области, мисля, че би било добре, може да се каже, че срещата не е била безрезултатна ", сподели Путин в изявление, показано по телевизионния канал " Русия 1 ".

Путин напомни, че Белият дом приказва за едно и също: има няколко въпроса, представляващи интерес за двете страни - стратегическа непоклатимост, районни спорове, в това число в Либия и Сирия, „ угриженост за околната среда като цяло, в световен смисъл “ и киберсигурност. Той назова последния проблем най-важният, защото „ прекъсването на цели системи води до ужасни последствия “.

Държавният глава означи, че преди срещите на върха техните участници се пробват да понижат отрицателната изразителност, с цел да основат удобна среда за работа.

Путин и Байдън ще се срещнат за първи път като президенти на Русия и Съединени американски щати на 16 юни в Женева. Срещата на върха ще включва работна сесия и друга среща в по-малък формат.

По-рано стана ясно, че след договарянията в Женева водачите ще проведат обособени конференции. Белият дом съобщи, че смята този формат за " най-подходящия ".

На предходната среща на върха Русия-САЩ през 2018 година, тогавашният държавен глава Тръмп сложи под подозрение резултатите от следствието на американското разузнаване по отношение на намесата на Москва в президентските избори през 2016 година в Съединени американски щати.

Източник на NBC твърди, че този път Байдън има намерение да изпрати на Путин " сложен сигнал " и да схване метод, който е радикално друг от " другарските връзки ", оповестени от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп след първата му среща с Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР