Руският президент Владимир Путин обяви днес, че интересите и сигурността

...
Руският президент Владимир Путин обяви днес, че интересите и сигурността
Коментари Харесай

Путин плаши Запада: Имаме непобедими оръжия, интересите ни не подлежат на преговори

Руският президент Владимир Путин разгласи през днешния ден, че ползите и сигурността на страната му не подлежат на договаряния, като посочи огромните й военни благоприятни условия, само че съобщи, че е ситуиран да се търсят " дипломатически решения " в рецесията към Украйна.

" Страната ни постоянно е отворена за пряк и почтен разговор, за търсене на дипломатически развръзки за най-сложните проблеми ", сподели Путин в излъчено по малките екрани слово по случай отбелязвания през днешния ден в Русия Ден на бранителя на отечеството.

Но " ползите на Руската федерация и сигурността на жителите й са безусловни за нас ", добави той. Путин желае от Запада гаранции, по-специално заричане Украйна в никакъв случай да не стане член на НАТО и алиансът да спре усилването си край границите на Русия.

Посочвайки като опасност за Русия " разклащането на системата за надзор над въоръженията " и " военната интензивност на НАТО ", съветският президент още веднъж съобщи, че паниките на страната му " остават без отговор ".

Той даде обещание Москва да продължи да развива качествата на своята войска и флот, " напредналите цифрови технологии " и изкуствения разсъдък, също и така наречен хиперзвукови оръжия.

През последните години Русия разви хиперзвукови ракети, които показва за " непобедими " - способни да преодоляват всички съществуващи противоракетни щитове. Федерацията постоянно е упреквана също, че организира огромни хакерски атаки и дезинформационни акции против своите съперници.

Киев и Западът от седмици упрекват Москва, че приготвя навлизане в Украйна. В понеделник Русия призна за самостоятелни страни две сепаратистки територии в източните райони на прилежащата страна. Остават опасенията, че може да последва военна ескалация наоколо до границите на Европейски Съюз, изключително като се знае, че Путин не държи на думата си, нито пък на подписани спорзумения като Минските, да вземем за пример.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР