Руският президент Владимир Путин няма планове да променя конституцията на

...
Руският президент Владимир Путин няма планове да променя конституцията на
Коментари Харесай

Путин няма намерение да си гарантира повече от два мандата

Руският президент Владимир Путин няма проекти да трансформира конституцията на Русия, с цел да си обезпечи повече от два поредни управнически мандата. Това сподели съветският държавен глава в изявление за американския ефирен канал Ен Би Си, съобщи БНР.
Путин е неоспорим любимец на президентските избори, които ще се състоят в края на идната седмица. Очакваната победа над останалите седем претенденти ще му обезпечи поста в Кремъл до 2024 година. За него това ще бъде четвърти мандат.
" Никога не съм променял конституцията и няма да го направя, с цел да ме уреди това и нямам такива планове през днешния ден ", споделя той в изявлението, оповестява Дарик радио
Путин пристигна на власт през 2000 година В интервала 2008-2012 година президент бе Дмитрий Медведев, а Путин бе министър председател, а след това още веднъж се върна на президентския пост макар митингите на опозицията, напомня Дарик.
Путин отхвърли хипотезите, съгласно които не може да напусне властта, тъй като това ще я изложи на заплаха. " Защо смятате, че след мен властта в Русия ще бъде обезателно упражнявана от хора, които са подготвени да разрушат всичко, което съм направил през последните години? ", сподели Путин. Той увери, че още през 2000 година е мислел за евентуален правоприемник.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР