Руският президент Владимир Путин не се опитва да тласне Беларус

...
Руският президент Владимир Путин не се опитва да тласне Беларус
Коментари Харесай

Лукашенко с коментар тласка ли Путин Беларус да се включи във войната


Руският президент Владимир Путин не се пробва да тласне Беларус да се причисли към войната в Украйна, съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко в онлайн изявление, оповестено в четвъртък, съобщи Ройтерс.

" Да се включи Беларус... какво ще даде това? Нищо ", сподели Лукашенко, който е един от най-близките съдружници на Путин и чиято страна граничи с Украйна, Русия и три страни от НАТО, в това число Полша.
-->
" Ако вие, украинците, не пресечете нашата граница, ние в никакъв случай няма да участваме в тази война. В тази гореща война. Но ние постоянно ще оказваме помощ на Русия – те са наши съдружници “, сподели той в изявление за Диана Панченко, проруска украинска журналистка.

Лукашенко също по този начин сподели, че има вяра, че Путин към този момент е постигнал задачите си в това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, и сподели, че двете страни би трябвало да седнат на масата за договаряния и да бъдат подготвени да обсъдят всички въпроси, в това число бъдещето на Крим и други украински територии, за които Москва претендира.

" Нейните (на Русия) цели към този момент са изпълнени към днешна дата. Украйна в никакъв случай няма да се държи толкоз нападателно по отношение на Русия след края на тази война, както го правеше преди войната ", уточни Лукашенко.

Лукашенко предизвести, че Беларус ще отговори при положение на външна експанзия, в това число посредством потребление на нуклеарните оръжия, които Москва е разположила на нейна територия.

" Може да има единствено една опасност - експанзия против страната ни. Ако експанзия против страната ни стартира от Полша, Литва, Латвия, ние ще отговорим мигновено с всичко, което имаме ", сподели той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР