Руският президент Владимир Путин не е гледал видеоизявлението на Юлия

...
Руският президент Владимир Путин не е гледал видеоизявлението на Юлия
Коментари Харесай

Дмитрий Песков: Обвиненията за отравяне на Навални са неоснователни

Руският президент Владимир Путин не е гледал видеоизявлението на Юлия Навалная, в което тя се зарече да продължи работата на Алексей Навални, само че нейното изказване, че е бил токсичен с нервнопаралитично вещество, е безпричинно, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков във вторник, представен от Ройтерс.

Във видеото, оповестено в понеделник, Навалная сподели три дни след гибелта на брачна половинка й и по-малко от месец преди идващите президентски избори в Русия, че ще се бори за " свободна Русия " и прикани поддръжниците си да се опълчват на Путин с по-голяма гняв от всеки път.

47-годишната майка на две деца се редуваше сред яд и тъга, когато даде знак, че ще се опита да помогне в управлението на шокираната съветска съпротива и упрекна Путин в убийството на Навални, нещо, което Кремъл отхвърли.

Тя твърди, че повода управляващите към момента да не са предали тялото на Навални на старата му майка е, че са чакали следите от нервнопаралитичен сътрудник " Новичок " да изоставен натрупа му.

Съюзниците на Навални цитираха съветски следовател, който споделя, че управляващите се нуждаят от минимум 14 дни, с цел да проведат разнообразни химически проби върху тялото му и затова към момента не могат да предадат натрупа му.

Запитан във вторник по отношение на изказванието на Навалная, че Путин е умъртвил брачна половинка й, представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че не може да разяснява поради събитията.

" Оставяме го без коментар. Разбира се, това са безусловно голословни, гнусни обвинявания против главата на съветската страна. Но като се има поради, че Юлия Навалная овдовя броени дни по-рано, ще го оставя без коментар ".

Но той сподели, че думите на Навалная за потребление на нервнопаралитичен сътрудник против брачна половинка й са неоснователни.

" Не съм осведомен с това изказване. Но в случай че в него има такива думи, това не са нищо друго с изключение на голословни обвинявания, тъй като те не са подкрепени с нищо, не са доказани ", сподели той.

47-годишният Навални изпадна в безсъзнание и умря ненадейно в петък след разходка в наказателната колония " Полярен вълк " зад Арктическия кръг, където излежаваше присъда от 30 години затвор, оповестиха от затворническата работа.

Западът и поддръжниците на Навални споделят, че Путин е виновен за гибелта на Навални. Кремъл отхвърли да е забъркан и съобщи, че западните изказвания, че Путин е виновен, са неприемливи.

Путин не е направил обществен коментар за гибелта на Навални, само че тя в допълнение задълбочи зейналата бездна в връзките сред Москва и Запада, породена от съвсем двегодишната война в Украйна.

Попитан дали полицията е задържала хора, които са поднасяли цветя на монументи в Москва и други градове след гибелта на Навални, Песков сподели, че полицията е работила в строго сходство със закона.

Източник news.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР