Руският президент Владимир Путин нарече превземането на Авдеевка важна победа,

...
Руският президент Владимир Путин нарече превземането на Авдеевка важна победа,
Коментари Харесай

Путин поздрави военните за важната победа в Авдеевка

Руският президент Владимир Путин назова завладяването на Авдеевка " значима победа ", откакто командирът на украинската войска заяви в събота, че войските му са се изтеглили от разрушения град в източната част на страната след месеци на интензивни борби, предава Ройтерс.

Въпреки че съветското министерство на защитата съобщи, че украинските елементи към момента са окопани в градския коксов цех, настъплението към Авдеевка е най-голямото нахлуване на Москва, откогато тя завладя град Бахмут предишния май.

Това пристигна дни преди втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и на фона на острия дефицит на муниции в Украйна с нова военна помощ от Съединени американски щати, отсрочена с месеци в Конгреса.

Това е и най-ясният знак за това по какъв начин приливът на войната се обърна в интерес на Москва, откакто украинската контраатака не съумя да пробие съветските линии предходната година.

„ Държавният глава поздрави съветските бойци за тази значима победа “, се споделя в изказване на уеб страницата на Кремъл.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР