Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното затваряне и обиски на

...
Руският президент Владимир Путин коментира неотдавнашното затваряне и обиски на
Коментари Харесай

Путин вини американската политическа върхушка в липса на политическа култура

Руският президент Владимир Путин разяснява неотдавнашното затваряне и обиски на съветски дипломатически парцели в Съединени американски щати.

Путин упрекна американската политическа върхушка за неналичието на политическа просвета във връзка със обстановката с съветските дипломатически институции в Съединени американски щати, наблягайки, че Москва има правото да взема решение дали да редуцира още броя на чиновниците в американското посолство в Москва със 155 души до постигане на цялостно равнене със чиновниците в дипломатическата задача на Русия в Съединени американски щати, само че към този момент няма да го прави.

 Русия разгласи за
Русия разгласи за " държавна хулиганщина " дейностите на Съединени американски щати

Заради конфискацията на съветски дипломатически парцели

По думите на Путин, Москва и Вашингтон се били споразумели да изравнят броя на дипломатическите чиновници в Русия и Съединени американски щати. В Русия са работели към 1 300 американски дипломати, а съветските в Съединени американски щати са 455. При това, по думите на Путин, в тези 455 чиновници Русия е присъединила и 155 души, работещи към Организация на обединените нации, които " строго видяно, не са дипломати с акредитация от Държавния департамент на Съединени американски щати, а са сътрудници на интернационална организация ".

" Строго видяно, в случай че приказваме за цялостен паритет, от 455-те дипломати на Съединени американски щати в Москва би трябвало да се извадят още 155 души. Затова си остяваме правото да вземем решение и по тази численост американски дипломати, само че към този момент няма да го вършим, ще забележим по какъв начин ще се развие обстановката по-нататък ", уточни Путин на конференция след приключването на срещата на върха на БРИКС, оповестяват съветските медии.

 Напускащите Съединени американски щати съветски дипломати под паника унищожавали документи
Напускащите Съединени американски щати съветски дипломати под паника унищожавали документи

В закритите представителства във Вашингтон и Сан Франциско...

Той разгласи, че ще разпореди на съветското външно министерство да се обърне към американски съд поради конфискацията на съветска дипломатическа благосъстоятелност в Съединени американски щати.

" Що се отнася до постройките и оборудванията (на съветската дипломатическа задача в САЩ), това фактически е нещо невиждано. Американската страна лиши Русия от правото да употребяваме наше имущество. Това е очевидно нарушаване на имуществените права на съветската страна. Поради което за начало ще възложа на съветското външно министерство да се обърне към съда. Да забележим по какъв начин работи хвалената американска правосъдна система ", съобщи Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР