Руският президент Владимир Путин каза във видеообращение към лидерите от

...
Руският президент Владимир Путин каза във видеообращение към лидерите от
Коментари Харесай

Путин пред Г-20: Несъмнено трябва да помислим как да прекратим „трагедията“ в Украйна

Руският президент Владимир Путин сподели във видеообращение към водачите от Г-20, че е нужно да се намерения по какъв начин да се спре " нещастието " в Украйна и добави, че Москва в никакъв случай не е отказвала да взе участие в мирни договаряния с Киев, съобщи ТАСС.

Това е първото изявление пред ръководителите на 20-е страни с най-развити стопански системи в света, което съветският държавен глава прави от началото на войната в Украйна. Той уточни, че някои водачи са декларирали в речите си, че са шокирани от продължаващата " експанзия " на Русия в  съседната ѝ страна. " Военните дейности постоянно са покруса за съответни хора, съответни фамилии и страни като цяло. И безспорно ние би трябвало да помислим по какъв начин да прекратим тази покруса ", акцентира Путин.  

Видеоконферентна среща на върха бе свикана от индийския министър председател Нарендра Моди. Путин пропусна предходните съвещания на Г-20 в Индия и Индонезия. Тогава Русия бе представлявана от външния министър Сергей Лавров. За финален път Путин участва персонално на среща на върха Г-20 през 2019 година в японския град Осака, напомня Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР