Руският президент Владимир Путин каза, че той и френският президент

...
Руският президент Владимир Путин каза, че той и френският президент
Коментари Харесай

Путин и Макрон са с близки позиции за иранската ядрена сделка

Руският президент Владимир Путин сподели, че той и френският президент Еманюел Макрон имат доста близки позиции по обстановката с иранското нуклеарно съглашение.

„ Прегледахме обстановката към иранската нуклеарна стратегия и възобновяване на цялостното осъществяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние, признат през 2015 година и утвърден с Резолюция 2231 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Ние сме солидарни, че е належащо да продължат дипломатическите старания и поощряване на съглашение за компромисни решения в полза на запазването на този значим документ “, сподели Путин на конференция след диалозите с френския си сътрудник.

„ Съгласихме се, че позициите ни тук са доста близки или, както споделят дипломатите, съответстват “, добави съветският държавен глава.

Във Виена, на 3 януари, след новогодишната пауза, се възобнови осмият кръг от договаряния за възобновяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние в първичния му тип и връщане на Съединените щати към това многостранно съглашение.

Работата се прави във формата на членовете на Съвместната комисия на Иран и петте (Русия, Англия, Германия, Китай и Франция) и техните обособени съвещания със Съединените щати без присъединяване на Иран, който не беше към момента подготвен за директни договаряния с американската страна.

Преговарящите към този момент се споразумяха да ускорят процеса на работа по проектоспоразумението. Както се очакваше, осмият рунд може да е последният, договарящите са решени да се опитат да приключат работата през февруари 2022 година

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР