Руският президент Владимир Путин каза, че ситуацията с разпространението на

...
Руският президент Владимир Путин каза, че ситуацията с разпространението на
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията с разпространението на коронавируса в Русия е под контрол

Руският президент Владимир Путин сподели, че обстановката с разпространяването на ковид в Русия се намира под надзор, съобщи ТАСС.

Той приказва по време на визитата си в Крим, където се срещна с представители на локалната общност. Той увери, че управляващите не крият действителната информация за разпространяването на вируса в Русия, че информацията, която министерството на опазването на здравето дава, е " справедлива и оперативна - такава, с каквато самите институции разполагат ". Не би трябвало да се има вяра на " всевъзможни подправени вести " по този въпрос. " Някой прави това безсъзнателно, а различен - умишлено, за да всее съмнение към това, което властта прави на районно, на федерално равнище, на общинско, с цел да провокира суматоха ", уточни президентът на Русия.

Говорейки за идния общоруски референдум за поправките в конституцията на 22 април, Путин сподели, че той ще се организира " с всички защитни ограничения ", само че позволи, че " в случай че обстановката от епидемиологична позиция бъде неподходяща, гласуването може да бъде отсрочено за по-късна дата ".

Той въпреки всичко изрази убеденост, " че на 22 април всички хора ще дойдат (да гласуват) и ще поддържат препоръчаните ремонти в конституцията ". Путин напомни, че конституцията от 1993 година е била призната " в комплицирани условия на остра вътрешнополитическа битка, а в този момент страната живее в напълно друга действителност ".

Според него съветското общество, в името на увереното, наред бъдеще, би трябвало да преодолее разколите от предишното и да върви напред. Путин загатна за Октомврийската гражданска война от 1917 година, която, по думите му, бе увод към " голяма държавна покруса, вследствие на която починаха милиони хора ", и следствията от която би трябвало да бъдат преодолени.

Разсъждавайки за това с какви темпове би могла да се развива Русия, в случай че не са били тези събития, той уточни, че през 1914 година съветската стопанска система се е разривала с най-високите темпове в света. " Ако тази наклонност беше се запазила, то мощта на съветската страна би била просто голяма ", допусна Путин, представен от ТАСС.

Министерството на външните работи на Украйна изрази през днешния ден " съдбоносен митинг " поради идването на Путин на работно посещаване на Кримския полуостров, който бе принудително откъснат от Украйна и анексиран от Русия през 2014 година вследствие на референдум, който Киев отхвърля да признае.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР