Руският президент Владимир Путин изрази загриженост относно катастрофалното увеличение“ на

...
Руският президент Владимир Путин изрази загриженост относно катастрофалното увеличение“ на
Коментари Харесай

Путин загрижен за „катастрофалните“ цивилни смъртни случаи във войната между Израел и Газа

Руският президент Владимир Путин изрази угриженост по отношение на „ пагубното нарастване “ на броя на цивилните, убити в Израел и Ивицата Газа на фона на дни на борби сред Хамас и израелската войска.

Руският водач също се прицели във вторник против политиката на Вашингтон в Близкия изток, която съгласно него се е провалила, защото не е взела поради потребностите на палестинците.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Защо да бомбардираме учебни заведения? “ Семействата в Газа нямат безвредно място на фона на израелските офанзиви Войната сред Израел и Газа: Какво се случва и за какво? | Започнете тук Байдън дава обещание военна помощ, политическа поддръжка за Израел на фона на войната в Газа Конфликтът сред Израел и Палестина и войната в Газа завършек на списъка

Путин, чиято войска е упрекната в убийството на хиляди цивилни след пълномащабното си навлизане в Украйна предходната година, изрази загрижеността си за цивилни, убити в Израел и Газа по време на телефонен диалог с турския водач Реджеп Тайип Ердоган, сподели Кремъл в изказване.

„ Акцентът беше подложен върху внезапно влошаващата се обстановка в зоната на израелско-палестинския спор “, споделиха от Кремъл за полемиката на водачите.

„ Беше изразена дълбока угриженост по отношение на продължаващата ескалация на насилието и пагубното нарастване на броя на цивилните жертви “, споделиха от Кремъл.

Двамата водачи повториха нуждата от „ неотложно преустановяване на огъня “ и от „ обновяване на преговорния развой “, добави Кремъл, като сподели, че Ердоган означи, че е „ тъпо да се насочват цивилни уреди и че Турция не приветства такива работи ”.


По-рано във вторник Путин назова основаването на палестинска страна „ належащо “ и упрекна за последната детонация на принуждение политиката на Съединени американски щати в района.

„ Мисля, че доста хора ще се съгласят с мен, че това е ослепителен образец за неуспеха на политиката на Съединените щати в Близкия изток “, сподели Путин при започване на среща с иракския министър председател Мохамед ал-Судани във вторник.

Путин сподели, че Вашингтон се е стремял да „ монополизира “ напъните за определяне на мир сред Израел и палестинците и той упрекна Съединени американски щати, че не са си създали труда да търсят взаимни отстъпки, допустими и за двете страни, а вместо това са прокарали свои лични хрумвания за решение на спора.

Съединени американски щати бяха пренебрегнали ползите на палестинците, в това число потребността им от лична самостоятелна страна.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР