Руският президент Владимир Путин, издирван от Международния наказателен съд в

...
Руският президент Владимир Путин, издирван от Международния наказателен съд в
Коментари Харесай

Путин се притесни от военния потенциал на Украйна

Руският президент Владимир Путин, търсен от Международния углавен съд в Хага, предизвести Съвета за сигурност на страната да внимава за към момента неразгърнатия боен капацитет на Украйна в контраофанзивата.

„ Разбира се, може да има доставки на още транспортни средства, само че мобилизационният запас не е неограничен. А наподобява, че западните съдружници на Украйна са решили да се бият до последния останал украинец ", сподели съветският президент пред военните водачи.

" В същото време е значимо да вземем под внимание това, че нападателният капацитет на врага не е привършен. Не са разгърнати редица стратегически запаси. Моля ви да имате това поради при организирането на бойни интервенции. Необходимо е да изхождате от действителността ", добави Путин.

Думите му идват ден откакто основателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу, че крие съветските загуби на фронта от президента и от съветския народ.

Владимир Путин попита Шойгу на днешното съвещание какво е ситуацията в зоната на военния спор. " След като водеше дейни бойни дейности в продължение на съвсем 16 дни и понесе обилни загуби, съперникът понижи интензивността си ", отвърна му военният министър, представен от Kremlin.ru. Шойгу не загатна нищо за съветските загуби.

Според него сега украинците се съсредоточавали в прегрупиране и попълване на състава на войските си. Събирали от разпръснатите елементи на батальоните тези сили, които биха могли да продължат да водят нахлуване.

" Освен това в някои региони следим опити за евакуация на унищожена и разрушена техника. Не на всички места това съумява, само че все пак се вършат такива опити. Разбира се, сега тече подготовка за по-нататъшни настъпателни дейности. От наша страна също ", разяснява още Шойгу.

Председателят на Секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев пък рапортува на Путин за унищожаването на 13 западни танка и 59 западни бронирани пехотни машини от началото на контраофанзивата на Въоръжените сили на Украйна. Макар украинците да губят техника, доста пъти към този момент съветската агитация съществено преувеличаваше или направо лъжеше за унищожени танкове и други машини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР