Руският президент Владимир Путин инструктира да се анализира нивото на

...
Руският президент Владимир Путин инструктира да се анализира нивото на
Коментари Харесай

Путин разпореди всеобхватни мерки срещу ракетна заплаха от САЩ

Руският президент Владимир Путин инструктира да се проучва равнището на опасност от Съединени американски щати за нова трансформация на крилата ракета и да се подхващат ограничения за подготовка на съразмерен отговор , на среща с непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Руската федерация по тази тематика, оповестява ТАСС.

" В същото време, имайки поради новите условия , разпореждам на Министерството на защитата, Министерството на външните работи и други съответни ведомства да проучват равнището на опасност, подбудено от дейностите на Съединени американски щати за страната ни, и да подхващат всеобхватни ограничения за подготовка на съразмерен отговор ", изяснява Путин.

В същото време, съгласно Путин, " Русия към момента е отворена за еднакъв и градивен разговор със Съединените щати за възобновяване на доверието и усилване на интернационалната сигурност ".

Руският президент декларира, че Москва няма да бъде включена в скъпа конкуренция с оръжия, макар дейностите на Съединени американски щати .

" Ние, както знаете, в никакъв случай не сме желали, не желаеме и няма да се включваме в скъпа, разрушителна конкуренция за оръжия ", разяснява той и добавя, че Русия в разноските за защита е " много скромна, седма, в света след Съединени американски щати, Китай, Саудитска Арабия, Англия, Франция и Япония . "

" Развитието на най-новите , в действителност несравними в света системи на най-нови оръжия е породено и, може да се каже, предизвикано от едностранното отдръпване на Съединени американски щати от Договора за противоракетна защита през 2003 година ", отбелязва съветският президент.

" Ние просто сме принудени и длъжни, абсолютно да подсигуряваме сигурността на нашия народ и нашата страна . Ние вършим това в този момент и сигурно ще го вършим и в бъдеще ", прибавя Путин.

" Неведнъж сме изтъквали, че американците са разполагали пускови установки на сушата, на ПРО в Румъния и тяхното идно разполагане в Полша е директно и значително, жестоко нарушаване на Договора за ракетите със междинен и дребен обхват. "

" Американците настойчиво отхвърлиха това , потвърждавайки, че наземният МК-41 сякаш не може да изстреля ракети " Томахоук ". Сега фактът на нарушаването е явен , невероятно е да се оспорва - те самите говореха за това. И несъмнено, поражда въпросът: по какъв начин в този момент да разберем какво се намира в Румъния и Полша ? " Системи за противоракетна защита или ракетни системи с задоволително дълъг обсег? ", разяснява Путин.

Той добавя, че ракетните проби на Съединени американски щати единствено 16 дни след приключването на инициираната от Вашингтон процедура за денонсиране на Договора за INF. " И явно е, че това не е импровизация, а стана идната частица във верига от събития , които бяха планувани и извършени по-рано. Това единствено удостоверява валидността на нашите изразени по-рано опасения . По-рано имахме информация, че Съединени американски щати са ангажирани от дълго време в основаването на оръжия, неразрешени от Договора за INF. Неведнъж сме посочвали това на нашите сътрудници. "

" Но вместо да поправят тази неприемлива обстановка и да се върнат към спазването на Договора , американците проведоха пропагандна акция за хипотетично неспазване от страна на Русия на наредбите на този контракт ", изяснява Путин.

" Всичко това не оставя подозрение по отношение на същинските планове на Съединени американски щати: да се отърват от рестриктивните мерки, да се освободят и да разгърнете авансово неразрешени ракети в разнообразни райони на света . Американски политици от доста висок сан и равнище заявяват, че разполагането на нови системи може да стартира от Азиатско-Тихоокеанския район , само че това визира и нашите съществени ползи, тъй като всичко това е покрай съветските граници ", прибавя Владимир Путин.
 Напрежение в Съвета за Сигурност на Организация на обединените нации
Напрежение в Съвета за Сигурност на Организация на обединените нации

Русия и Съединени американски щати си насочиха взаимни обвинявания

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер съобщи по-рано, че желае разполагане на ракети със междинен обхват в Азия относително скоро.

Пентагонът съобщи, че е тествал стандартно конфигурирана крилата ракета, която удари цел си след повече от 500 км поле т, което е първото сходно тестване след прекратяването на нуклеарния пакт този месец.

Такива оръжия бяха неразрешени според Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, от който Съединени американски щати се отдръпнаха по-рано този месец, както и Русия като реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати.

По-рано съветският външен министър Сергай Лавров, разяснява, че Съединени американски щати се пробва да унищожи световната система за надзор на оръжията, с цел да може да прави каквото си желае без рестриктивните мерки на никакви споразумени.

Вашингтон към този момент се отдръпна от Договора за балистични ракети , както и от Договора за елиминиране на ракетите с дребен и междинен обхват и съгласно Лавров, Съединени американски щати се готви да се откаже и от Договора за ограничение на стратегическите оръжия и този за цялостната възбрана на нуклеарните опити.

Руски изтребители изтласкаха изтребител на НАТО , откакто се опитал да се приближи до самолета на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Пентагонът разгласи, че не се тормози от възможното увеличение на интензивността на Русия в Арктика и в региона на Северния ледовит океан.

Кремъл се похвали, че печели конкуренцията за създаване на нови авангардни нуклеарни оръжия , макар мистериозният ракетен гърмеж предходната седмица в Северна Русия, който аргументи краткотраен скок в равнищата на радиация .

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разяснява, че страната има сходна, само че по-добра технология от провалилия се съветски " Буревестник ".

Вашингтон продължава дипломатическите совалки със своите съдружници за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район .

Китай реагира и заплаши с контрамерки , в случай че Съединени американски щати разпрострат ракети със междинен обхват на деяние в Азия и предизвестиха съдружниците на Съединени американски щати за последици, в случай че разрешат такива оръжия на тяхна територия.

И Русия реагира и разгласи, че ще предприеме ограничения , в случай че Съединени американски щати разположат ракети в Азия след срутва на контракт за надзор на оръжията и че чака Япония да внедри нова американска система за изстрелване на ракети .

През юли Министерство на защитата на Русия заяви, че с Китай са провели първия си взаимен въздушен патрул в Азия.
 Русия и Китай предизвестяват, че Съединени американски щати заплашват света с ракети в Азия
Русия и Китай предизвестяват, че Съединени американски щати заплашват света с ракети в Азия

След тази първа стъпка Съединени американски щати могат да ги разположат и другаде по света, и в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР