Руският президент Владимир Путин е получил 72,3% процента от гласовете,

...
Руският президент Владимир Путин е получил 72,3% процента от гласовете,
Коментари Харесай

Путин печели 72,3% от гласовете, подадени в чужбина

Руският президент Владимир Путин е получил 72,3% % от гласовете, подадени в чужбина за президентските избори. Тези данни бяха оповестени от Държавната автоматизирана система " Избори ".

По-рано през днешния ден пресслужбата на Централната изборна комисия на Русия заяви, че териториалната изборна комисия за управление на изборните секции в чужбина е обобщила резултатите от вота.

В гласуването, създадено в 288 изборни секции в 144 страни, са взели участие 383 553 гласоподаватели.

Според Държавната автоматизирана система " Избори " за Путин са дали своят вот 275 249 души.

На второ място в чужбина се класира претендентът на партията " Нови хора " Владислав Даванков (63 388 гласа; 16,65%), на трето - претендентът на Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ) Николай Харитонов (8445; 2,22%), а на четвърто - претендентът на Либерално-демократическата партия на Русия (ЛДПР) Леонид Слуцки (7495; 1,97%).

Броят на невалидните бюлетини е 26 147.

Междувременно Франс прес заяви, представена от Българска телеграфна агенция, че жена, написала: " Не на войната " на бюлетината си на изборите за президент на Русия, е била наказана на осем дни затвор.

Жената взела бюлетина и написала: " Не на войната " на гърба с червен маркер, след което пуснала бюлетината в урната ", се споделя в изказване на Дзержинския областен съд в Санкт Петербург - втория по величина град в страната.

Съдът постанови, че по този метод обвинената е " развалила държавно имущество и е дискредитирала съветските въоръжени сили ", и я осъди на санкция в размер на 40 000 рубли (около 400 евро) и осем дни административен арест.

По данни на неправителствената организация OВД-Инфо, профилирана в регистрацията на арести в Русия, 119 души са били арестувани за разнообразни протестни дейности по време на президентските избори, показва Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР