Руският президент Владимир Путин е наредил на руското правителство да

...
Руският президент Владимир Путин е наредил на руското правителство да
Коментари Харесай

Путин прави алтернативни Олимпийски игри

Руският президент Владимир Путин е наредил на съветското държавно управление да измисли алтернативни Олимпийски игри и други нови интернационалните спортни надпревари доникъде на идната година, съобщи съветският сътрудник на немската социална телевизия ARD в Москва.

Очевидно той има поради съревнования, в които съветските спортисти ще могат да се състезават с задгранични без наказания.

Руските спортисти и тимове не биват допускани до присъединяване в доста интернационалните шампионати и шампионати като глоба поради войната против Украйна. В заповедта на Путин се показва, че на съветските спортисти би трябвало да бъде обезпечен свободен достъп до интернационалните прояви и да се насърчи тяхното деполитизиране. Очевидно е, че би трябвало да бъдат поканени заинтригувани асоциации от други страни.

Догодина се провеждат игри на страните от БРИКС, а още напролет Русия изяви предпочитание да семейства на Игри на благосклонност.

Решението на Международния олимпийски комитет (МОК), съгласно което руски спортисти ще могат да се състезават на Олимпийските игри в Париж следващата година единствено под безпристрастен байрак и без народен химн и знаци, беше разкритикувано в Русия. Преди съвсем седмица Путин разяснява въпроса в предаването " Пряка линия " по съветската държавна телевизия и не изключи протест:

" Ако задачата е да се изолират нашите водещи спортисти и да се покаже, че съветският спорт не се развива или, в противен случай, умира, то Министерството на спорта и Руският народен олимпийски комитет би трябвало да проучват това и да вземат осведомено решение. "
Паради като в руската ера
Путин също по този начин инструктира държавното управление да влага доста в насърчаването на спорта. В Далечния изток на Русия ще бъдат построени подготвителни центрове за бойни изкуства, гимнастика, хокей на лед и тенис. В някогашната олимпийска столица Сочи ще бъде построен подготвителен център за съветския народен тим по футбол, а в Урал ще бъдат основани центрове за колоездене, биатлон и бързо пързаляне с кънки.

Но това не е всичко: Путин желае да възроди спортните постановки от руската ера. До 1 март държавното управление би трябвало да изготви съответно предложение за осъществяване на спортни паради на Червения площад в Москва. По времето на руския деспот Йосиф Сталин тези паради са се провеждали годишно през 30-те години на предишния век, като хиляди спортисти са марширували по Червения площад във обединения като бойци.

Целта е била да се показват триумфът и превъзходството на руския режим. Путин явно желае да се възползва от това, с цел да показва спортните достижения на Русия.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР