Руският президент Владимир Путин доразви теорията си за т.нар. многополюсен

...
Руският президент Владимир Путин доразви теорията си за т.нар. многополюсен
Коментари Харесай

Путин към Армения, Киргизстан и Казахстан: Можем да сме си самодостатъчни

Руският президент Владимир Путин доразви теорията си за така наречен " многополюсен свят ", в който избрани страни с еднолично ръководство ще се изолират от геополитическия Запад и ще си бъдат самодостатъчни.

Евразийският стопански съюз има целия капацитет да се трансформира в един от мощните, самостоятелни и самодостатъчни полюси на зараждащия многополюсен свят, сподели съветският президент Владимир Путин в послание към ръководителите на страните членки на ЕАИС, оповестено на уеб страницата на Кремъл.

Руският водач означи, че тясната интеграция в границите на асоциацията " се е трансформирала в заслужен отговор на такива световни проблеми, които се изостриха заради пандемията и използването на нелегитимни наказания от редица страни, като беднотия, изменение на климата и дефицит запаси, в това число най-важните от тях - храна, вода, енергоносители ".

" Очевидно съюзът има всички благоприятни условия да се трансформира в един от мощните, самостоятелни, самодостатъчни полюси на зараждащия многополюсен свят, да бъде привлекателен център за всички самостоятелни страни, които споделят нашите полезности и търсят съдействие с ЕАЕС ", съобщи още Путин.

Президентът на Руската федерация също означи смисъла на съдействието на съюза с външните сътрудници и позитивния резултат от споразуменията с трети страни за свободната търговия.

" Ние имаме намерение да допринесем по всевъзможен вероятен метод за завършването на настоящата работа по сходни съглашения с Египет, Иран и Индия, както и да активираме нови преговорни пътища, в това число с Индонезия и Обединените арабски емирства ", съобщи Путин.

Според него  " разширението на географията на интернационалните връзки и контакти " на ЕАЕС с страните от Азиатско-Тихоокеанския район, Близкия изток, Африка и Латинска Америка ще спомогне за увеличение на износа на " съюзни " артикули и създаване нови вериги за доставки.

" Нашето обединяване може да играе ролята на един от основните центрове за образуването на Голямото евразийско партньорство. Развитието на ЕАИС през последните години и нейната тясна интеграция се трансфораха в заслужен отговор на световни проблеми като бедността, изменението на климата, дефицита на запаси, които се изостриха заради пандемията и използването на противозаконни наказания от редица страни ", уверен е съветският водач.

Путин съобщи, че технологиите, цифровият прогрес, агроиндустрията, енергетиката, намаляването на потреблението на задгранични валути и платежни системи в търговията, икономическата конкурентоспособност, превозът и логистиката, заетостта и интернационалното съдействие са от решаващо значение за по-нататъшното развиване на интеграцията в ЕАИС и усилване на смисъла на блока.

" Повече от хилядолетие нашите нации живеят дружно и взаимно изследват географското си пространство. Общото схващане на историческата орис, осъзнаването на многовековната икономическа връзка, запазването и укрепването на културната и обществената общественост на народите на страните от Съюза е ключът към триумфа на всички наши действия ", добави той
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР