Руският президент Владимир Путин допусна възможността да бъде променена конституцията

...
Руският президент Владимир Путин допусна възможността да бъде променена конституцията
Коментари Харесай

Путин може да си уреди нов мандат

Руският президент Владимир Путин позволи опцията да бъде изменена конституцията в частта за президентските мандати, само че сподели, че това не е незабавна работа. Неговият мандат изтича през 2024 година, а самият той е на власт като президент и министър председател 20 години. Досега има четири президентски мандата и един промеждутъчен като министър председател, тъй като конституцията позволява по два поредни мандата за един човек. В момента той е на 67 години.

На огромна конференция Путин сподели, че е допустимо да се усилят пълномощията на Народното събрание и да се ограничи броят на президентските мандати, което съгласно мнения в медиите допуска, че той може да стане още веднъж министър председател, само че с увеличени компетенции от Народното събрание. Друга догадка позволява, че той може да продължи да бъде президент, само че на нова съюзна страна, основана от сливане на Русия и Беларус. Днес му предстои  среща с беларуския президент Александър Лукашенко, който упорства да купува съветския природен газ по цената на прилежащата Смоленска област - за 70 $ на 1000 куб. м., а не за 127 $. Путин съобщи на конференцията, че Беларус получава газ по най-ниската допустима цена за непозната страна, само че няма по какъв начин да получава субсидии, възможни за съветските области.

Като президент на страна, която създава огромни количества петрол и газ, Путин продължава да се отнася скептично към изказванията, че климатичните промени се дължат на изгарянето на въглеводороди. " Никой не може да уточни сигурно повода за измененията в климата. Това може да зависи от световните процеси във Вселената. " По думите на Путин е доста мъчно да се пресметна по какъв начин човечеството въздейства, само че то не може и да остане безучастно към климатичните промени. " Необходимо е да се поставят оптимални старания, с цел да не се трансформира трагично климатът.
В Русия този развой протича доста съществено и температурите порастват 2,5 пъти по-бързо, в сравнение с планетата като цяло ", съобщи президентът.
Той напомни, че Русия е най-вече северна страна. В някои райони, да вземем за пример в Москва, се записват температурни върхове. " У нас има цели градове зад Полярния кръг, построени върху безконечната заледеност. И в случай че тя стартира да се топи, последствията ще са съществени ", сподели президентът, съгласно който тук-там може да стартира и развой на нахлуване на пустините.

-------------

Путин: " Аз зная какви са ползите на моята страна. Каквото и да приказва някой за мен, това няма безусловно никакво значение спрямо фундаменталните задания, от решаването на които е заинтригувана Русия. Но ние, естествено, разбираме това, слушаме и го отчитаме в своята работа. "  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР