Руският президент става Доктор хонорис кауза на Великотърновския университет с

...
Руският президент става Доктор хонорис кауза на Великотърновския университет с
Коментари Харесай

Путин е още доктор хонорис кауза на Великотърновския университет

Руският президент става Доктор хонорис идея на Великотърновския университет с решение на Академичния съвет от 26 януари 2009 година Предложението е на тогавашния ректор проф. Пламен Легкоступ, когато Путин е министър-председател на Руската федерация. Мотивите тогава са, че съветският водач " има големи заслуги за мирното развиване на актуалния свят и в частност за подсилване на българо-руските връзки ".

„ Репутацията на Великотърновския университет не може да бъде опетнявана с поддръжката към деспот, за който човешкият живот, националният суверенитет и демокрацията не значат нищо “, показват в декларацията от " Зелено придвижване ". Съпредседателят на партията във Велико Търново съобщи, че „ претекстовете за връчването на това почетно звание - за приноса към опазването на международния мир, от днешна позиция и дата това звучи меко казано цинично “, написа още " Сега ".

" Нито преди, а още по-малко в този момент след последните събития от 24-ти февруари, има подозрения в това какъв брой рисков е основаният, поддържан и управителен от Путин и неговия престъпен олигархичен кръг диктаторски режим, гнетящ даже личният си народ, лишен от съществени човешки права. Непредизвиканата война против прилежаща суверенна Украйна е нахлуване освен против една свободна и самостоятелна страна, а нахлуване и против съществени демократични полезности на цивилизования свят. Война, провокирана от несменяемият Кремълски деспот, който 77 години след края на Втората Световна Война погазва всички международноправни и морални правила, основани, с цел да подсигуряват мира в Европа и даже заплашва с нуклеарна война всеки, който се опита да го спре ", написа още в публикуваната декларация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР