Руският президент поиска страната му да задълбочи сътрудничеството си с

...
Руският президент поиска страната му да задълбочи сътрудничеството си с
Коментари Харесай

Русия и Китай: По-тясно военно сътрудничество през 2023?


Руският президент изиска страната му да задълбочи съдействието си с Китай - и във боен проект. Това стана ясно от диалог, който той организира със Си Дзинпин. Китайският водач обаче остава внимателен.

Руският президент изрази желанието си за по-тясно военно съдействие с във видеотелефонен диалог със Си Дзинпин. " Споделяме едни и същи възгледи за аргументите, хода и логиката на протичащата промяна на световния геополитически пейзаж ", съобщи водачът на Кремъл.
Редакцията предлага
Посещение в Москва

Путин назова китайския президент " безценен другар " и разгласи, че Си ще пристигна на държавно посещаване в Москва напролет. Това посещаване ще " показва на света близостта на руско-китайските връзки ”.

Путин акцентира и на напъните на и Пекин да се опълчват на натиска от страна на Запада., съобщи Путин.

Китай заобикаля да вземе отношение по отношение на Украйна

Си е подчертал, че Русия и Китай се координират и си сътрудничат тясно в интернационалните каузи. Китайският водач обаче е прецизирал, че и

Държавният глава на Китай явно заобикаля да вземе отношение по Китай желае да резервира своята " справедлива и обективна позиция " относно конфликта.

Путин се стреми към близка връзка с Китай

Предвид западните наказания поради нападателната война на Русия, Китай се пробва да се нарежда като безпристрастен в спора, само че оказва.

През последните месеци Русия и Китай организираха няколко взаимни военни маневри, в това число военноморско обучение в Източнокитайско море тази седмица.

***

Разгледайте и тази снимкова изложба за събитията на 2022 година: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР