Руският президент нареди да се отмени атаката срещу Азовстал в

...
Руският президент нареди да се отмени атаката срещу Азовстал в
Коментари Харесай

Шойгу в доклад до Путин: Руските войски превзеха Мариупол

Руският президент подреди да се анулира офанзивата против „ Азовстал ” в Мариупол
„ Руските войски превзеха Мариупол, само че две хиляди бойци остават на територията на завода „ Азовстал”, декларира министърът на защитата Сергей Шойгу в отчет до президента на Русия Владимир Путин, оповестява РИА Новости.

Според данни на Департамента на националната милиция на ДНР петима украински военнослужещи са напуснали завода, като преди този момент са свалили оръжията си. Те разгласиха известието ви в канала си в Телеграм.

При обкръжаването на Мариупол при започване на март, съгласно оценките на министъра, вътре са останали към 8 100 украински бойци, задгранични наемници и националистически бойци, в това число членове на известния батальон „ Азов”.

„ Повече от 1 400 бойци са поставили оръжие”, съобщи Шойгу, като добави, че над 142 000 цивилни също са били евакуирани от града, който е под блокада от седмици.

Според Шойгу съветските сили и опълченците от републиките в Донбас ще имат потребност от три до четири дни, с цел да завладяват завода „ Азовстал”. През последните дни Русия на два пъти се опита да сътвори филантропичен кулоар за искащите да изоставен завода, само че и двата опита се провалиха.

На този декор съветският президент назова щурма на индустриалната зона на „ Азовстал” голословен и подреди да бъде анулиран. Той изиска индустриалната зона да бъде блокирана, тъй че „ и муха да не прелети”.

Путин изясни анулацията на щурма на „ Азовстал” със съображения за запазване на живота на съветските военни.

„ Русия подсигурява живот и почтено отношение към украинските военни, които напущат „ Азовстал”, съобщи Путин, представен от ТАСС.

„ Украйна е подготвена да организира специфичен кръг договаряния с Русия в обсадения град Мариупол без никакви предварителни условия “, това заяви договарящият от украинска страна Михайло Подоляк.

„ Да. Без никакви условия. Готови сме да проведем „ специфичен кръг от договаряния “ тъкмо в Мариупол “, написа в помощникът на президента Зеленски, представен от Агенция Франс Прес.

Yes. Without any conditions. We’re ready to hold a “special round of negotiations” right in Mariupol. One on one. Two on two. To save our guys, Azov, military, civilians, children, the living & the wounded. Everyone. Because they are ours. Because they are in my heart. Forever.
— Михайло Подоляк (@Podolyak_M)
„ Едно на едно. Две на две. За да спасим нашите момчета, Азов, военни, цивилни, деца, живи и ранени. Всички. Защото са наши. Защото са в сърцето ми. Завинаги “, добавя Подоляк.

Междувременно генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш заяви, че е изискал поредни срещи както с Володимир Зеленски в Киев, по този начин и с Владимир Путин в Москва.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР