Руският премиер Владимир Путин обяви, че страната му първа в

...
Руският премиер Владимир Путин обяви, че страната му първа в
Коментари Харесай

Тествали първата К-19 ваксина на дъщеря на Путин

Руският министър председател Владимир Путин разгласи, че страната му първа в света е записала ваксина от коронавирусната зараза, предават международните осведомителни организации.

"Доколкото ми е известно, тази заран за пръв път в света е записана ваксина против новата коронавирусна зараза ", сподели той, откривайки заседание с членове на държавното управление.

Путин добави, че една от дъщерите му е тествала на себе си първата съветска ваксина против ковид.

"В този смисъл тя взе участие в опита. След първата имунизация температурата й беше 38, а на идващия ден - 37 и малко. След втората инжекция, втората ваксина, температурата й също се подвигна малко, само че бързо се намали до естествената. Чувства се добре и индикаторите й са в нормите ", описа Путин.

Руският президент акцентира, че при доста от хората, които са взели участие в тестванията няма никакви външни признаци или температура след имунизацията.

Здравният министър Михаил Мурашко сподели, че имунизацията ще се употребява първо за лекари и учители.

"Разработваната в Русия ваксина против ковид основава имунитет у всички доброволци " Това заяви в изявление преди десетина дни за Си Ен Ен ръководителят на Руския фонд за директни вложения (РФПИ) Кирил Дмитриев.

„ Мога да кажа от първо лице, че 100 % от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 % от животните също са изработили имунитет”, сподели Дмитриев.

Той заяви още, че над 20 страни са показали интерес към съветска ваксина, която е основана от московския институт „ Гамалея “.

Руските учени настояват, че имунизацията е била създадена бързо, защото е модифицирана версия на основана към този момент ваксина за битка с други болести. Руското министерство на защитата споделя, че съветски бойци са служили като доброволци в човешките тествания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР