Руският премиер Дмитрий Медведев препоръча на американски дипломат да си

...
Руският премиер Дмитрий Медведев препоръча на американски дипломат да си
Коментари Харесай

Медведев препоръчва на дипломат на САЩ да си прочете учебниците

Руският министър председател Дмитрий Медведев предложи на американски посланик да си прочете учебниците по интернационално право , оповестяват съветските медии.

По-рано посолството на Съединени американски щати в Люксембург, където съветският министър председател дойде на посещаване, прикани управляващите на тази страна да заемат твърда позиция по въпроса за окупацията на Крим от страна на Русия.

Според американската дипломатическа задача " в този момент е идеалното време и място за Люксембург да упорства уверено Русия да промени политиката си и да напусне Крим ".

" Този човек би трябвало да получи най-обикновения учебник по интернационално обществено право и да стартира да учи неговите основи , в случай че се намира на дипломатическа служба, в това число концепцията за държавен суверенитет ", разяснява Медведев на конференция в Люксембург.

Руският министър председател припомнил, че " държавният суверенитет - това е върховенството на държавната власт в страната и независимостта на държавната власт отвън нея ".

Министър-председателят на Люксембург Ксавие Бетел от своя страна декларирал, че Русия и Европейският съюз е значимо да намерят излаз от актуалната рецесия в връзките, от която нито една от страните няма да завоюва.

" Трябва да споделяме повече, да приказваме повече един с различен. (...) Аз оставам покровител на политическия разговор с Русия ", добавил той.

Бетел също по този начин отбелязал, че сигурността на европейския континент не може да бъде обезпечена без Русия . " Разоръжаването е единственият метод за поддържане на мира ", подчертал той.

Освен това Бетел призовал Москва и Вашингтон да се върнат към разговора, с цел да се избегне конкуренцията във въоръжаването поради прекъсването на действието на Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР