Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък

...
Руският премиер Дмитрий Медведев подписа указ за одобряване на списък
Коментари Харесай

И Русия прие списък с опасни породи кучета

Руският министър председател Дмитрий Медведев подписа декрет за одобрение на лист с евентуално рискови кучета. Документът е оповестен през днешния ден на уеб страницата на съветското държавно управление, написа БГНЕС.
Списъкът включва 12 породи кучета и техните мелези, притежаващи генетично избрани качества като експанзия и мощ и представляващи евентуална заплаха за хората.
Между рисковите породи са акбаш, бразилски булдог, булдог, бендог, всички породи, които са хибридни кръстоски с вълци, булмастиф, питбул и кавказка овчарка.
Отбелязва се, че описът е формиран, като са взети поради предложенията на Съюза на публичните кучешки организации: Руската киноложка федерация, публичната организация „ Съюз на киноложките организации на Русия “, както и опита на други страни.
По-рано Министерството на вътрешните работи на Русия създаде лист на евентуално рискови кучета, чието разхождане без намордник и каишка е неразрешено на публични места. От 1 януари 2020 година влиза в действие параграф 6 от член 13 от съветския федерален закон, съгласно който разхождането на евентуално рискови кучета без намордник и каишка е неразрешено, без значение от мястото на разходката, като се изключи случаите, когато такива кучета са на оградената територия на техния притежател. В този случай за наличието на евентуално рисково куче би трябвало да се сложи сигнален знак на входа на парцела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР