Руският посланик Елеонора Митрофанова, която е шампион в обругаването на

...
Руският посланик Елеонора Митрофанова, която е шампион в обругаването на
Коментари Харесай

Митрофанова наглее отново - видя украинска провокация при изпращането на патриарх Неофит

Руският дипломат Елеонора Митрофанова, която е първенец в обругаването на България и българите, дефинира като голяма провокация наличието на украинския нравствен водач Епифаний на погребението на Патриарх Неофит.
 
" Това не е просто напрежение, а голяма провокация и по отношение на Българската черква в това число. Това е провокация, тъй като тази черква не е приета от Българската. Това е безспорна провокация от страна на Фенер (наименованието на Вселенската патриаршия, бел.ред.) ", сподели Митрофанова, представена от БГНЕС.
 
По-рано митрополит Антоний сподели, че няма нищо притеснително в наличието на представител на Украинската православна черква на опелото.
Той ще участва молитвено, само че няма да вземе присъединяване в церемонията, защото Българската православна черква към момента не е признала автокефалията на Украинската православна черква.
 
Тя уточни, че Патриархът на Русия и цяла Москва Кирил няма да може да участва на погребението на Патриарх Неофит. " Първо, никой не е поканил патриарх Кирил. В момента той се среща със сръбския патриарх и там има общи мероприятия. Ще участва представител на патриарха – митрополит Западноевропейски Нестор. Той към този момент е тук ", сподели дипломат Митрофанова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР