Руският пилот, съумял да приземи вчера благополучно пътнически самолет в

...
Руският пилот, съумял да приземи вчера благополучно пътнически самолет в
Коментари Харесай

Руският пилот каза, че приземяването в царевичното поле е бил единственият шанс за оцеляване

Руският водач, съумял да приземи през вчерашния ден наред пътнически аероплан в царевично поле с два спрели мотора поради попаднали в тях птици, споделя, че незабавното спешно кацане е бил единственият му късмет, съобщи Асошиейтед прес.

Опитният 41-годишен капитан на "Ербъс-321 " от "Уралските авиолинии " Дамир Юсупов споделя, че след излитането от летище "Жуковски " край Москва единият мотор е спрял, ударен от птица.

Пилотът възнамерявал да направи кръг и да се върне на летището, само че по-късно спрял и вторият мотор и това не му оставило избор. Юсупов и вторият водач съумели гладко да се приземят в поле с царевица с човешки растеж. В изявление по малкия екран капитанът похвали дейностите на екипажа за бързата евакуация на пасажерите.

По данни на съветски медии след спешното кацане на самолета с 233 индивида, летящ за Симферопол, са били пратени в болница 23 ранени, един от които тежко. Руски представители споделиха, че ятото чайки, блъснало самолета на "Уралските авиолинии ", е било привлечено от нелегално бунище край летище "Жуковски ".

Постижението на Юсупов може да бъде съпоставено с "чудото от Хъдзън " през 2009 година, когато капитан Чесли "Съли " Съленбергър сполучливо приводнява в река Хъдзън в Ню Йорк пътнически аероплан с два спрели мотора поради удари с птици и по този начин избавя живота на 155 индивида, съобщи АП.

ТАСС заяви, че президентът на Русия Владимир Путин е удостоил двамата водачи от "Уралските авиолинии " със званието "Герой на Русия ", а членовете на екипажа - с "Орден за геройство ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР