Руският петрол се търгува над тавана, определен от страните от

...
Руският петрол се търгува над тавана, определен от страните от
Коментари Харесай

Bloomberg: Руският петрол се търгува над тавана, определен от страните от Г-7

Руският нефт се търгува над тавана, избран от страните от Г-7. Руският експортен нефт Urals се търгува на към 75 $ за барел, с 15 $ над тавана на Г-7, оповестява Bloomberg. Освен това съвсем една четвърт от мартенските доставки са покрити от западната застраховка.

Според Argus Media, чиито ценови оценки се наблюдават от редица страни от Г-7, участващи в използването на тавана, водещият вид нефт за доставка от пристанища на Балтийско и Черно море се търгува на цена от към 75 $ за барел. Според почитан чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати държавните чиновници са наясно със скока на цените и го приписват на преобладаващата геополитическа динамичност.

Съгласно изискванията на тавана всяка западна компания е длъжна да получи подобаващ документ за превозване на съветски нефт, който удостоверява, че цената на товара не надвишава 60 $ за барел. В противоположен случай даването на търговски услуги е неразрешено. Степента, в която цените, съгласно Argus, надвишават допустимите равнища, основава явен дисонанс.

Какъв е таванът?

Не единствено цената на Urals се движеше над 60 $ през по-голямата част от годината, само че скок този месец до много над 70 $ рискува да подкопае доверието в документите измежду търговците, които желаят да употребяват западни услуги.

През март 23% от съветските доставки на недопечен нефт са били покрити от застраховка против разливи и конфликти посредством Международната група на P&I Clubs, съгласно Bloomberg. Това значи, че търговците могат да подсигуряват, че цената на товарите е доста по-ниска от оценката на Argus. По-малък дял от трафика е осъществен от гръцки танкери. Всички те имат застраховка от една и съща група клубове и могат също да подсигуряват за сходство.

В същото време американският чиновник увери, че таванът към момента има стремежи резултат, като понижава приходите на Кремъл от продажби на нефт и го принуждава или да съблюдава признатите ограничавания, с цел да се възползва от западните услуги, или да прибягва до личните си “ сенчеста флота. “ Съединените щати имат намерение да продължат да се стремят към съблюдаване на регулаторните условия, като поредно вкарват наказания против кораби в сенчестия флот, само че не имат намерение да реагират на съответни пазарни придвижвания, сподели човек, осведомен с въпроса, говорещ при изискване за анонимност.

Европейската комисия не отговори на искане за коментар.

По времето, когато дойде в Индия, сортът Urals се търгува за 88 $ за барел – единствено 3,80 $ под световния референтен вид Brent, демонстрират данните на Argus. Когато съветският ESPO нефт напусне пристанището Козмино в Далечния изток, цената му е 84 $ за барел. Цената не се приближава до открития таван от към година.

Въпреки това Argus продължава да отбелязва огромните транспортни разноски като директна последица от глобите – което значи най-малко някои спомагателни разноски за Москва. Освен това доставката до Азия е доста по-скъпа, в сравнение с до Европа, главният пазар на Русия преди спора. Всичко това понижава експортните цени.

Що се отнася до доставката на марката Urals до Индия или Китай от пристанища в Балтийско море, организацията пресмята, че глобите усилват цената на доставката надлежно със 7,12 и 8,79 $ за барел. Освен това и двата индикатора, въпреки и високи, към момента са под равнището отпреди месец.

Източник – Bloomberg/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР