Руският патриарх Кирил нападна българските власти и ги обвини в

...
Руският патриарх Кирил нападна българските власти и ги обвини в
Коментари Харесай

Руският патриарх Кирил сравни българските власти със Сатаната

Руският патриарх Кирил атакува българските управляващи и ги упрекна в сатанизъм във връзка изгонването поради опасност за националната сигурност на архимандрит Васиан и още двама души от подворието на Руската православна черква в София.

Това излиза наяве от съобщение на Отдела за външни църковни връзки на Московската патриаршия, оповестено през вчерашния ден и публикувано и от посолството на Русия в София. Писмото на партиарх Кирил е в отговор на послание до него от българския патриарх Неофит във връзка съветския храм в София.

В текста се приказва за " полицейски дейности на българските управляващи ", довели до затваряне на храма, само че още веднъж на никое място не е посочено категорично кой е затворил църквата, която Москва счита за своя благосъстоятелност. Решението за експулсирането е несъмнено като " унизителни и дискриминационни ограничения с явна цел да нанесат ущърб на дружеските връзки сред братските нации и църквите сестри ", както и " вражески и неправдив акт " на държавните управляващи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР