Руският парламент - Държавната дума на Русия, ще разгледа предложен

...
Руският парламент - Държавната дума на Русия, ще разгледа предложен
Коментари Харесай

ISW: Русия ще признае Азовско море за вътрешен руски воден обект

Руският парламент - Държавната дума на Русия, ще прегледа препоръчан законопроект , който ще признае Азовско море за вътрешен съветски воден обект, като евентуално ще сложи условия за наложително признание на противозаконното анексиране на окупирания от Русия Крим и Херсонска, Запорожка и Донецка област.

Това се споделя в дневния разбор за обстановката на фронта в Украйна, направен от Института за проучване на войната (ISW).

Депутатът от Държавната дума на Русия, представляващ окупирания Крим, Михаил Шеремет съобщи на 5 декември, че Думата ще се опита да одобри оферти законопроект, който публично ще разгласи Азовско море за вътрешен воден обект на Русия до края на 2023 година

През 2003 година и 2004 година Русия и Украйна подписаха и ратифицираха контракт , който включваше клаузи, че Азовско море е исторически вътрешна вода на Русия и Украйна и че корабите, плаващи под украински или съветски байрак в Азовско море, се употребяват със независимост на корабоплаването.

Украинската Рада денонсира контракта през февруари 2023 година, заявявайки, че Русия е нарушила клаузата, че всички въпроси, свързани с Азовско море, би трябвало да се вземат решение с мирни, двустранни средства, и че разрешението на съветските военни кораби да плават свободно в морето, обещано в контракта, съставлява опасност за украинската национална сигурност.

През юни 2023 година съветският президент Владимир Путин подписа закон, който също денонсира контракта, като твърди, че Украйна е изгубила статута си на крайбрежна страна на Азовско море, когато Русия нелегално анексира Донецка, Запорожка и Херсонска области през 2022 година

Предложеният законопроект евентуално предвещава поредност от съответни съветски административни ограничения , които ще изискват от морския трафик, пътуващ към или от пристанища в Азовско море, да признае публично морето като съветски вътрешен воден басейн и затова де факто да признае противозаконното анексиране на окупираните украински територии от Русия.

Основателят на съветската опозиционна партия " Яблоко " Григорий Явлински се разгласи за преустановяване на огъня в Украйна в границите на кандидатурата си за президент на 5 декември, евентуално в опит да се разграничи от съветския президент Владимир Путин и да даде публичност на руснаците, които поддържат прекратяването на огъня.

В изявление за съветската държавна медия РБК, оповестено на 5 декември, Явлински декларира, че съгласно него е в полза на Русия да подпише допустимо най-бързо съглашение за преустановяване на огъня с Украйна.

Явлински изрази подозрение, че неотдавнашните съветски изследвания, които настояват, че руснаците поддържат войната в Украйна, са правилни, като се има поради мащабът на съветската агитация , която съгласно него е основала необятно публикувано възприятие на боязън в Русия през последната година и половина.

Явлински съобщи, че сега събира подписите, нужни за присъединяване в президентските избори през 2024 година, и изясни, че неговата поредна президентска платформа включва първо сключване на помирение и замяна на военнопленници с Украйна, второ освобождение на политическите пандизчии в Русия и трето начало на реформиране на съветската правосъдна система.

По време на президентската си акция през 2018 година Явлински призова Русия да се изтегли от войната в Сирия.
 Британското разузнаване: Русия евентуално управлява по-голямата част от Маринка
Британското разузнаване: Русия евентуално управлява по-голямата част от Маринка

Лондон приказва за есенна атака на Русия

През годините той подлага на критика първо нахлуването на Русия в Украйна през 2014 година и по-късно експанзията през 2022 година

Явлинкси евентуално има вяра, че тези антивоенни позиции и апелът за преустановяване на огъня са най-прекият метод да се опълчи на Путин и да завоюва поддръжката на обществеността. Последните съветски изследвания на публичното мнение демонстрират, че повече руснаци поддържат изтеглянето на съветските сили от Украйна, в сравнение с не го поддържат, и че болшинството от руснаците считат, че Русия би трябвало да стартира мирни договаряния с Украйна.

Възможно е Кремъл стратегически да разрешава на Явлински да подлага на критика съветското държавно управление, с цел да резервира своята електорална легитимност и да делегитимира възможната поддръжка за преустановяване на огъня измежду фракциите в Кремъл.

Руски вътрешен източник твърди на 4 декември, че Явлински е сключил съглашение с съветската президентска администрация, че в случай че му бъде позволено да взе участие в президентските избори през 2024 година, той ще подлага на критика украинското държавно управление, изключително украинския президент Володимир Зеленски.

Вътрешният източник твърди, че президентската администрация не е срещу " умерените " рецензии към войната на Русия в Украйна, защото това може да покаже, че на президентските избори в Русия има " плурализъм на мненията ".

Вътрешният източник твърди, че Кремъл ще разреши на Явлински да събере не повече от един до 1,5 % от гласовете на изборите, което подхожда на резултатите на Явлински на президентските избори през 2018 година

В изявлението за РБК Явлински съобщи, че съветските управляващи са осъдили или проверяват други членове на партия " Яблоко ", само че това се случва единствено на районно равнище и че не е сигурен за какво федералното държавно управление не е закрило " Яблоко ".
 Русия още веднъж нападна Украйна с дронове
Русия още веднъж нападна Украйна с дронове

Атакувани са били разнообразни райони на страната

Кремъл евентуално се въздържа да накаже Явлински и " Яблоко " на федерално равнище, с цел да резервира деликатно построената фасада на съпротива, народна власт и изборна легитимност.

Кремъл също по този начин евентуално разрешава на Явлински да разпространява необятно концепцията за преустановяване на огъня в държавна медия, с цел да асоциира концепцията с " опозицията ", като по този метод евентуално възпира фракциите в Кремъл, които може да желаят да замразят фронтовата линия в Украйна , да показват обществено или частно мнението си.

Руският президент Владимир Путин акцентира изгодите, които мигрантите носят на съветската стопанска система, като в същото време насърчи продължаващите старания за русифициране на мигрантите в Русия и на жителите на постсъветските страни на съвещанието на Руския съвет за развиване на гражданското общество и правата на индивида на 4 декември. Путин съобщи, че съветските стопански условия, в това число дефицитът на работна ръка , значително дефинират политиката във връзка с мигрантите, и означи, че Русия би трябвало да поддържа " етнокултурен баланс ".

Путин разкритикува мигрантите, че основават " етнически анклави " в съветските градове и не се записват в съветската войска, откакто получат съветско поданство.

Путин също по този начин акцентира, че мигрантите би трябвало да бъдат езиково и културно готови да работят в Русия и да съблюдават съветските обичаи и закони .

Путин съобщи, че 20 до 50 % от децата на мигрантите имат ниско равнище на притежаване на съветски език или въобще не приказват съветски език и означи, че съветското държавно управление основава специфични стратегии и класове за тези деца, с цел да учат съветски език и да се интегрират в съветската просветителна система.

Путин също по този начин означи, че Русия работи със страните от Централна Азия и Общността на самостоятелните страни (ОНД) за основаване на съветски учебни заведения и преподаване на съветски език в тези страни.
 Непал приканва Русия да не набира нейни жители в армията
Непал приканва Русия да не набира нейни жители в армията

Според страната шестима непалски бойци са починали

Руското държавно управление непрестанно предизвиква откриването на съветски и рускоезични учебни заведения и университети в страните от някогашния Съветски съюз и подлага на критика страните, които предизвикват потреблението на локалните си езици в просветителните институции.

Русия евентуално употребява тези просветителни стратегии и институции в Русия и в чужбина, с цел да разпространява съветските разкази и да предизвиква съветската еднаквост измежду младежите.

Руският боен блогър и член на Руския съвет по правата на индивида Александър Коц подлага на критика съветското държавно управление за това, че не оказва помощ на етнически съветски жители от централноазиатски страни да получат съветско поданство, до момента в който дава съветско поданство на етнически централноазиатски жители от централноазиатски страни.

Въпреки това Коц похвали съветското държавно управление за даването на поданство на чужденци, които са служили в съветската войска.

Освен това Коц похвали депутата от Държавната дума на Русия Александър Хинщайн за сполучливото отправяне на искане към съветското Министерство на вътрешните работи (МВР) да даде на узбекския жител Александър Бабков краткотрайно леговище в Русия с вероятността в бъдеще да получи съветско поданство.

Съобщава се, че Бабков, етнически руснак от Узбекистан, за който се твърди, че се е сражавал в групата " Вагнер " край Бахмут и Соледар, е изправен пред депортиране в Узбекистан през януари 2024 година и се притеснява от следващо отнемане от независимост.
 Експерт от НАТО: Русия не се отказала от война с нас
Експерт от НАТО: Русия не се отказала от война с нас

Нова ескалация е близко

Узбекистански съд осъди на затвор узбекски жител за това, че се е сражавал в армията на Донецката национална република (ДНР) в интервала 2014-2015 година, а казахстански съд осъди на затвор казахстански жител, за който се твърди, че е служил в групата на Вагнер, по обвиняване в наемничество.

Намесата на Хинщайн от името на Бабков може да е в отговор на зачестилите апели към съветското държавно управление да отбрани етническите руснаци в чужбина, изключително тези, които са служили в съветската войска.

На 6 декември съветският президент Владимир Путин ще посети Обединените арабски емирства (ОАЕ) и Саудитска Арабия, а на 7 декември ще бъде хазаин на иранския президент Ибрахим Раиси в Русия - това е дипломатически курс, който евентуално е ориентиран към подсилване на позициите на Русия в страните от Персийския залив и в същото време към по-нататъшно затвърждаване на задълбочаващото се руско-иранско партньорство в региона на сигурността.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи на 5 декември, че по време на срещите си с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян и престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Путин ще обмени отзиви по двустранните връзки, интернационалните и районните стратегии .

Песков отговори на въпрос за съдействието сред Русия, Саудитска Арабия и Емирствата в региона на петрола и съобщи, че разискванията ще се проведат в границите на ОПЕК+.
 Кремъл удостовери визитата на Путин в ОАЕ и Саудитска Арабия
Кремъл удостовери визитата на Путин в ОАЕ и Саудитска Арабия

Москва даде обещание редуциране на добива на нефт от ОПЕК+

Членовете на ОПЕК+ неотдавна се договориха на 30 ноември да понижат добива на нефт при започване на 2024 година, с цел да стабилизират цените на петрола.

Помощникът на съветския президент Юрий Ушаков съобщи, че по време на срещите си в Саудитска Арабия и ОАЕ Путин има намерение да разиска палестинско-израелския конфликт; войната в Украйна; както и споровете в Сирия, Йемен и Судан.

Кремъл евентуално се стреми да употребява съдействието във връзка с добива на нефт и дипломатическия ангажимент във връзка с войната сред Израел и Хамас и други районни спорове, с цел да ускори ангажираността с страните от Персийския залив, като в същото време балансира евентуалните опасения на Саудитска Арабия и Емирствата по отношение на възходящата взаимозависимост на Русия от партньорството ѝ с Иран в региона на сигурността.

Песков и Ушаков обявиха, че Путин ще се срещне с Раиси на 7 декември, а иранската държавна осведомителна организация " Ислямска република " съобщи, че Путин и Раиси ще обсъдят и обстановката в Палестина.

Ушаков разгласи, че Иран и Евразийският стопански съюз (ЕАИС) имат намерение да подпишат съглашение за съдействие до края на 2023 година, което евентуално ще улесни и разшири ролята на Иран в съветските схеми за отбягване на наказания и в доставките на оръжия и сериозни съставни елементи за Русия.

Изглежда, че Армения на процедура се въздържа от присъединяване в ръководената от Русия Организация на Договора за групова сигурност (ОДКС).

Говорителят на ръководителя на арменския парламент Цовинар Хачатрян удостовери на 5 декември, че Армения няма да изпрати собствен представител на съвещанието на Парламентарната асамблея на ОДКБ в Москва на 19 декември.

Заседанието на Парламентарната асамблея на ОДКБ е четвъртото следващо високопоставено събитие или обучение на ОДКБ, от което Армения се въздържа на фона на влошаващите се руско-арменски връзки.
 Близки на съветски бойци край Авдеевка приканиха Путин да спре
Близки на съветски бойци край Авдеевка приканиха Путин да спре " умишленото им изтребване "

Имало клюки, че след завладяването на Авдеевка предстоят договаряния

Армения не взе участие в сесията на Съвета за групова сигурност на ОДКБ в Минск, Беларус, на 23 ноември; в срещата на върха на ОДКБ в Бишкек, Киргизстан, на 13 октомври; нито в ученията на ОДКБ " Неразрушимо братство-2023 " в Беларус при започване на октомври.

Заместник-министърът на външните работи на Армения Мнацакан Сафарян повтори на 23 ноември, че Армения не обмисля да напуща ОДКБ или да разисква изтеглянето на 102-ра военна база на Русия в Гюмри, Армения.

Генералният секретар на ОДКБ Имангали Тасмагамбетов съобщи на 20 ноември, че Армения е поискала от ОДКБ да отстрани наредбите за подкрепяне на Армения от дневния ред на срещата на върха на ОДКБ в Минск.

Арменският министър-председател Никол Пашинян съобщи през октомври, че Армения сега е в развой на диверсификация на партньорствата си в региона на сигурността, а на 23 октомври Армения подписа съглашение за военно съдействие с Франция.

Кремъл продължава да ускорява напъните си за цензура, насочвайки се към известното съветско приложение за известия и обществени медии Telegram. На 5 декември московски съд санкции съветската информационна компания Telegram Messenger Inc. с четири милиона рубли (44 300 USD) за отвод да отстрани неразрешена информация по искане на съветския федерален цензор Роскомнадзор.

Преди това Таганският съд в Москва санкции Telegram с четири милиона рубли за това, че на 21 ноември 2023 година не е премахнал погрешна информация за съветските въоръжени сили и информация, ориентирана към дестабилизиране на Русия.

Тези санкции евентуално са по-скоро леко наказване за Telegram, в сравнение с в съгласие изпитание на съветските управляващи да затворят приложението.
 Путин заплашва Латвия: Ще последва съответна реакция
Путин заплашва Латвия: Ще последва съответна реакция

В отговор на това което той дефинира като " напън върху рускоезичното население " в страната

Украинските сили са нанесли сполучливи удари с дронове по съветски военни обекти в окупирания Крим през нощта на 4 против 5 декември.

На 5 декември украинските медии оповестиха, базирайки се на източници от Главното ръководство на военното разузнаване (ГУР) и Службата за сигурност на Украйна (СБУ), че детайли на ГУР и СБУ са нанесли удари по съветски боен нефтен терминал във Феодосия , радарна система " Небо-М " край Бахерово (на 13 км западно от Керч), както и по хеликоптерна площадка, радарна система П-18 " Терек " и система за ръководство на зенитни ракети " Байкал-1М " в неуточнени региони на Крим.

Руски източници, в това число съветското министерство на защитата (МО), настояват, че съветската противовъздушна защита, системите за електронна война (ЕВ) и огънят от стрелково оръжие са свалили до 35 украински дрона край Бахерово, Феодосия, нос Чауда и над Азовско море, само че не показват, че украинските дронове са поразили плануваните цели.

Друга група съветски източници, в това число ръководителят на окупацията на Херсонска област Владимир Салдо, настояват, че съветската противовъздушна защита е свалила до 41 украински дрона над Северен Крим и Азовско море, и декларират, че украинските сили са се пробвали да нанесат удари по съветски системи за противовъздушна защита и уреди за предпазване на гориво.

От юни 2023 година украинските сили организират акция за секване на съветска военна инфраструктура в окупирания Крим, най-вече средства на Черноморския флот, с цел да понижат способността на съветските военни да употребяват Крим като зона за разполагане и гръб за съветските интервенции в южната част на фронта.

През нощта на 4 и 5 декември съветските сили нанесоха серия от ракетни и безпилотни удари по гражданска инфраструктура в Украйна.

Украински военни оповестиха, че съветските сили са изстреляли 17 безпилотни летателни апарата Шахед-136/-131 от Курска област и Приморско-Ахтарск, Краснодарски край, и шест ракети С-300 по цели в Украйна, а украинската противовъздушна защита е свалила 10 от дроновете.
 Путин усили числеността на съветската войска до 1,32 милиона бойци Обновена
Путин усили числеността на съветската войска до 1,32 милиона бойци

Буксуващата " специфична военна интервенция в Украйна " и разширението на НАТО са повода за решението

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че съветските ракети са били ориентирани към цивилен обекти в Донецка и Херсонска област.

Украински публични лица оповестиха, че съветските безпилотни самолети са поразили цивилни жилища и инфраструктура в Лвовска област и регионите Изюм и Чухуев, Харковска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР