Руският опозиционер Алексей Навални призова Европейския съюз да предприеме твърди

...
Руският опозиционер Алексей Навални призова Европейския съюз да предприеме твърди
Коментари Харесай

Навални призова Западът да накаже не Русия, а олигарските, близки до Кремъл

Руският опозиционер Алексей Навални прикани Европейския съюз да предприеме твърди дейности против олигарси, близки до Кремъл.

Призивът му идва ден, откакто стана известна диагнозата на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), която провокира неприсъствен спор сред Москва и Берлин.

Навални беше лекуван в Берлин предишния месец след допустимо отравяне с това нервнотоксично вещество, откакто се почувства зле и след това изпадна в кома по време на вътрешен полет в Русия.

Ще има ли наказания

" Санкциите против цялата страна не работят. Най-важното е да се наложи възбрана за влизане на тези, които се облагодетелстват от режима, и да им бъдат замразени активите ", е споделил Навални пред немския вестник " Билд ", представен от Ройтерс. " Те злоупотребяват със средства, крадат милиарди, а през уикенда летят до Берлин или до Лондон, купуват скъпи жилища и седят по кафенетата ", декларира критикът на Кремъл.

Той е дал като образец за вероятен обект на наказания Валерий Гергиев, основен диригент на Мюнхенската филхармония, който е определил като последовател на съветския президент Владимир Путин.

Навални е подлагал на критика още някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер, другар на съветския президент и лобист на съветски енергийни компании, който нарекъл " момче за поръчки на Путин, който пази убийци ".

Пред " Билд " Навални е повторил убеждението си, че отравянето му е било осъществено по директна заповед от Владимир Путин.

Каква е " присъдата " на ОЗХО

Във вторник, 6 октомври, ОЗХО разгласи, че в кръвта на съветския опозиционер Алексей Навални е намерено вещество от вида на " новичок ". Пробите от кръвта и урината на Навални са съдържали холинестеразен инхибитор, сходен на две химически субстанции от групата на " новичок ", които бяха неразрешени от ОЗХО през 2019 година

Как реагира Русия и по какъв начин Германия

Русия преглежда обстановката към " блогъра " Навални за долнопробна провокация до тогава, до момента в който не получи доказателства, съобщи непрекъснатият представител на Москва в ОЗХО Александър Шулгин и добави, че Русия няма желание да се оправдава пред западните страни, съобщи ТАСС. Въпреки всички апели от подозрителен вид към нас да проведем национално следствие, да си сътрудничим с ОЗХО и така нататък, ние заявяваме, че Русия на никого не е длъжна: нито на Германия, нито на други страни, които безапелационно и без доказателства настояват, че Русия сякаш била отговорна за " отравянето " на Навални ", сподели съветският посланик. Той счита, че Германия е длъжна да отговори на съветските претенции за правна помощ и да й даде всички материали и материални доказателства, които съгласно немската страна потвърждават осъществяването на закононарушение против съветски жител.

На това външният министър на Германия Хайко Маас отговори, че потреблението на нервозен сътрудник не е двустранен проблем сред Германия и Русия, а интернационален въпрос, съобщи Ройтерс. Той сподели, че анализът на ОЗХО е разполагаем на всичките 193 страни-членки на организацията и отчетът й значи, че Русия не може повече да си намира извинения да не дава отговор. Маас добави, че за Германия " всяка приложимост на химическо оръжие е изцяло неприемлива и не може да остане без отговор ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР