Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната

...
Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната
Коментари Харесай

Навални е изведен от затвора, местоположението му е неизвестно

Руският опозиционен политик Алексей Навални е бил изведен от наказателната колония, в която се намираше от средата на предходната година.

Сегашното му местоположение обаче не е известно, оповестиха негови сподвижници, представени от Reuters.

Помощниците на Навални се подготвяха за предстоящото му пренасяне в колония със специфичен режим – най-тежката степен в съветската затворническа система, откакто през август той беше наказан на спомагателни 19 години затвор към към този момент излежаваните 11 години и половина.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че личният състав на пандиза ИК-6 в Мелехово, на 235 км източно от Москва, е съобщил на чакащия извън негов юрист, че опозиционният водач към този момент не е измежду пандизчиите.

" Къде са го отвели, отхвърлят да кажат ", заяви тя в обществената мрежа X.

В ИК-7 Владимирской области - колонии особого режима - Алексея @navalny тоже нет. Об этом только что сказали адвокату.

В пятницу и весь сегодняшний день ни в ИК-6, ни в ИК-7 им не отвечали. Очевидно, теперь дали команду.

Где Алексей, по-прежнему незнайно
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) December 11, 2023 Процесът на прекачване на пандизчии с железопътен превоз през голямата територия на Русия може да отнеме седмици, като роднините и околните им не могат да получат информация за местонахождението и положението им, до момента в който не стигнат до местоназначението си.
Изчезването на Навални се случва при започване на акцията за президентските избори, на които Владимир Путин удостовери, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат.

Помощникът на Навални Леонид Волков написа в X, че времето е " 0% съвпадане и 100% директен ръчен политически надзор от Кремъл ". Той добави: " За Путин не е загадка кой е главният му конкурент в тези " избори ". И желае да се увери, че гласът на Навални не се чува. "

От Кремъл не разясняват новината.

Путин и неговият представител Дмитрий Песков не загатват Навални по име в опит да го показват като политически неудобен и настояват, че към него се отнасят като към всеки различен пандизчия, отбелязва Reuters.

Въпреки лишаването си от независимост, Навални постоянно съумява да разгласява посредством юристите си остри нападки против Кремъл в обществените медии, описвайки тестванията си зад решетките и осъждайки Путин за войната в Украйна.

Изолацията му се задълбочи откакто трима от юристите му бяха задържани през октомври по съмнение в " екстремистка " активност.

47-годишният деятел е най-известната фигура в съветската съпротива. В продължение на години той жигосва Путин и ръководещия хайлайф като тайфа от " мошеници и крадци ", осмивайки ги във видеоклипове, гледани милиони пъти в YouTube.

Навални си завоюва уважението на целия свят с доброволното си завръщане в Русия през 2021 година от Германия, където се лекуваше от опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир. При идването си той незабавно беше задържан.

Навални твърди, че многочислените обвинявания против него - от машинация и пренебрежение към съда до редица " екстремистки " действия, са били изфабрикувани, с цел да се заглушат нападките му против Путин.

Руските управляващи считат Навални и неговите поддръжници за екстремисти, свързани със западни разследващи служби, които се пробват да дестабилизират Русия. Путин предизвести Запада, че всяка интервенция в Русия ще се смята за акт на експанзия.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР