Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова избирателите да бойкотират президентските

...
Руският опозиционен лидер Алексей Навални призова избирателите да бойкотират президентските
Коментари Харесай

Не допуснаха Навални до президентската надпревара, той призова за бойкот на изборите

Руският опозиционен водач Алексей Навални прикани гласоподавателите да бойкотират президентските избори в страната, планувани за март 2018 година Това стана, откакто локалната съветската изборна комисия отхвърли да го записва като претендент за президент.

„ Ние разгласяваме стачка на гласоподавателите и ще желаяме от всички да бойкотират тези избори, няма да признаем резултата от тези избори ", съобщи Навални пред публицисти, откакто ЦИК отхвърли с единомислещо решение кандидатурата му.

По-рано през днешния ден Навални не бе позволен до президентската конкуренцията, а повода за отхвърли е обвързвана с неговото правосъдно минало. По-рано тази опозиционерът получи петгодишна условна присъда за нелегално заграбване на средства, която автоматизирано не му разрешава да се кандидатира за президент. Още тогава бе оповестено, че той ще има право да се пробра за президентския пост в Русия не по-рано от 2028 година

„ Бих желал да отбележа, че неговото престъпно досие се резервира, и затова би трябвало да предложа проекторешение на ЦИК, смисълът на което се свежда до това да му бъде отказана регистрация... защото той няма пасивни изборни права ", разясни един от членовете на съветската ЦИК Борис Ебзеев, който увери, че за взимането на съответното решение членовете на изборната комисия са заседавали в границите на цяла нощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР