Руският нефтен гигант „Роснефт“ е изплатил на иракските власти предварително

...
Руският нефтен гигант „Роснефт“ е изплатил на иракските власти предварително
Коментари Харесай

„Роснефт“ изплати 1,3 млрд. долара от сделката с Иракски Кюрдистан

Руският нефтен колос „ Роснефт “ е изплатил на иракските управляващи авансово сумата от 1,3 милиарда $, която е част от договорите посред им за делба на продукция от пет нефтени блока.

„ В третото тримесечие на 2017 година компанията направи предварителни заплащания в общ размер на 1,3 милиарда $ в границите на контракта за покупка на недопечен нефт с държавното управление на Кюрдистан “, се споделя в известие на „ Роснефт “.

По-рано предишния месец съветската компания разгласи, че е сключила съглашения за пет нефтени блока в района, който продължава да е в спор с централните управляващи в Багдад поради настояването си за самостоятелност.

По данни на „ Роснефт “ запасите в петте блока възлизат на към 670 млн. барела, оповестява БГНЕС.

След като стана ясно сключването на договорката, от иракското министерство на петрола оповестиха, че единствено то или държавното управление имат правото да договарят вложения в енергийния бранш на страната.

В края на септември иракските кюрди одобриха на референдум с болшинство отделянето си в самостоятелна страна – решение, което докара до рецесия в връзките с Багдад и провокира паники за доставките на нефт от района.

В известието си от през днешния ден съветската компания разгласи също, че съвсем е удвоила чистите си доходи за третото тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година, което се дължи на увеличените цени на петрола. Нетните доходи от юли до септември възлизаха на 47 милиарда рубли (790 млн. долара), а за същия интервал на 2016 година са били 26 милиарда рубли (430 млн. долара).

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР