Руският национален авиопревозвач Аерофлот, до края на март 2023 г.

...
Руският национален авиопревозвач Аерофлот, до края на март 2023 г.
Коментари Харесай

Аерофлот се отказва от използването на Microsoft на своите компютри

Руският народен авиопревозвач " Аерофлот ", до края на март 2023 година ще конфигурира на употребяваните стационарни компютри съветско прогромно обезпечаване (софтуер), наречено " Мойофис ", вместо програмните артикули на Microsoft. Това се споделя в писмо, изпратено на 20 февруари 2023 година до ръководителите на съответните отдели, с което " Ведомости " разполага.

Общият размер все още на лицензираните софтуерни единици за " Аерофлот " е 2000 броя, се прецизира в писмото. Той ще бъде конфигуриран на компютрите на ИТ отдела, медицинския център и други звена, като в него е включен и текстов редактор, електронни таблици и редактор за презентации. Както следва от документа, преходът към съветски програмен продукт се прави " в осъществяване на тактиката за цифрова промяна " в групата на " Аерофлот ".

Представител на групата " Аерофлот " разяснява пред " Ведомости ", че въз основа на наличните на пазара софтуерни решения, включени в Единния указател на програмното обезпечаване, е осъществено тестване през предходната година, при което " Мойофис ", " най-пълно дава отговор на условията " на самолетната компания. По думите на източника, Microsoft е спряла поддръжката на офис пакета, тъй че не са налични актуализации и съоръжения на нови програмни артикули.

" Аерофлот " разпродава свои парцели в чужбина за милиони евро

Кои са " най-апетитните "

" Аерофлот " възнамерява да конфигурира " Мойофис " до края на март за половината от компютрите на чиновниците, а до края на годината - за вдички работните места. Компанията работи интензивно и върху прехода към вътрешна потребителска операционна система (ОС), прибавя представителят на " Аерофлот ", без да прецизира името на разработчика. Новата Оценка за съвместимост ще бъде внедрена през 2023-2024 година.

В края на януари " Аерофлот " показа обновена тактика за развиване на групата, като разгласи и цялостен преход на националния авиопревозвач към потреблението единствено на локален програмен продукт до 2030 година.
 С какъв брой пътнически самолети разполага Русия
С какъв брой пътнически самолети разполага Русия

Предвижда се доставка и на нови самолети за " Аерофлот "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР