Руският министър на външните работи Сергей Лавров влезе в Белия

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров влезе в Белия
Коментари Харесай

За какво си говорят Тръмп и Лавров?

Руският министър на външните работи Сергей Лавров влезе в Белия дом във Вашнгон за първи път от 2017 година. Срещата му с президента Тръмп и с държавния секретар Майк Помпео провокира бурни мнения по целия свят. Посещението  е единствено ден след диалозите в Париж сред водачите на Русия, Франция, Германия и Украйна.

Ето и тематиките по време на диалозите:

Американският държавен глава е предизвестил Русия да не се намесва в изборите в Съединени американски щати. Руският външен министър съобщи, че страната му не се е месила в изборите в Съединени американски щати и разгласи, че Кремъл е подготвен да разгласява " тайния канал " на връзка сред Москва и Вашингтон от октомври 2016 до ноември 2017 година, което съгласно него ще удостовери позицията му. Помпео отхвърли концепцията и сподели, че към този момент има задоволително доказателства.

Тръмп също по този начин е призовал Москва да позволи спора си с Украйна и е подчертал поддръжката си за международен надзор над въоръженията, което включва освен Русия, само че и Китай.

Американският президент е потърсил поддръжка за напъните на Вашингтон да попречи на Иран да създаде нуклеарно оръжие и да бъде обезпечена денуклеаризация на Корейския полуостров.

Помпео призовал Русия да спре поддръжката си за водача на Венецуела Николас Мадуро и да разреши провеждането на избори.

Според Лавров двамата  са разискали стратегическата непоклатимост, сигурността, ситуацията в областта на контрола над въоръженията и неразпространението им.

Били са разисквани и ограничения за недопускане на рецесия в региона на Персийския залив.

Тръмп е изразил вяра, че подобряването на двустранните връзки с Русия ще разреши да бъде активизирана взаимната търговия. " Трябва да имаме по-добри връзки, в сравнение с в последните няколко години. По това работим ", разяснява американският държавен секретар.

Лавров сравнил актуалната атмосфера във Вашингтон с 1950-те години, когато Съединени американски щати преследва инфилтрирани комунисти в държавните структури.

Тръмп е получил покана от съветския президент Владимир Путин да посети тържествата в Москва по случай 75-ата годишнина от успеха над хитлеристка Германия на 9 май следващата година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР