Руският министър на отбраната Сергей Шойгу, отговаряйки на въпроса дали

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу, отговаряйки на въпроса дали
Коментари Харесай

Шойгу отрича заплахата от нова мобилизация за създаване на буферна зона

Руският министър на защитата Сергей Шойгу, отговаряйки на въпроса дали ще е нужна спомагателна готовност за основаване на " буферна зона " покрай границите на Белгородска област, назова това " цялостна нелепост ", написа РБК.

Думите за бяха изречени от съветския президент Владимир Путин в нощта на 18 март след президентските избори. Това беше предшествано от засилен обстрел на региона на Белгород. Според съветските управляващи 24 души към този момент са станали жертви на ударите в Белгород и района.

" Възможно е поради трагичните събития, които се случват през днешния ден, да бъдем принудени в един миг, когато сметнем за уместно, да създадем избрана " буферна зона " в днешните територии, подчинени на режима в Киев ", сподели Путин.

Путин отхвърли да даде повече детайлности, само че сподели, че такава зона може да е задоволително огромна, с цел да спре оръжия, създадени в чужбина, да нанасят удари по съветска територия.

Той направи коментара, откакто беше запитан дали счита за належащо Русия да превземе Харковска област на Украйна, която граничи с Белгород, съветска провинция, която е подложена на постоянни офанзиви от силите на Киев от 2022 година

Руските сили в началото се пробваха да завладяват Харковска област през февруари 2022 година, само че бяха отблъснати от по-голямата част от региона при украинска контранастъпление през септември същата година.
 Украйна: Идеята на Путин за буферна зона значи ескалация на войната
Украйна: Идеята на Путин за буферна зона значи ескалация на войната

Руската федерация не е подготвена да живее в модерни обществени и политически отношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР