Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че в хода

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че в хода
Коментари Харесай

Шойгу с новина. Какво става с 87 000 резервисти

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че в хода на оповестената на 21 септември в страната частична военна готовност са призовани 300 000 души. 87 000 от тях към този момент са изпратени в зоната на бойните дейности. Останалите не престават военното си образование под управлението на опитни инструктори, предава БНР.

На заседание в министерството на защитата Сергей Шойгу призна, че при започване на мобилизацията е имало дефекти в работата на военните окръжия, само че увери, че проблемите са били отстранени:
-->
" На полигоните приключва бойната координация на образуваните подразделения. Основните старания са съсредоточени върху полевото образование и умеенето да се използват средства за връзка, навигация и разузнаване. Към работата са привлечени повече от 3000 инструктори, получили военен опит в хода на специфичната военна интервенция ".

Сергей Шойгу рапортува, че през днешния ден в Русия е почнал есенният набор в армията, който беше отсрочен с един месец поради мобилизацията. Очаква се в редовете на въоръжените сили да постъпят 120 000 новобранци. Шойгу увери, че те няма да бъдат изпращани на фронта:

" Наборните военнослужещи извършват задания в сходство с предназначението на войсковите елементи. При това те няма да бъдат изпращани в зоната на специфичната военна интервенция. Ще подчертая още един път, че всички наборни военнослужещи, които са приключили службата си, ще бъдат изпратени у дома ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР