Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е докладвал на президента
Коментари Харесай

Украйна: Лисичанск падна. Шойгу докладва на Путин, че ЛНР е свободна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за " освобождението " на самопровъзгласилата се Луганска национална република, заяви ТАСС.

Лисичанск остана последният град в Луганска област, който към момента е под контрола на украинските сили. Още вчера чеченският водач Рамзан Кадиров заяви за влизането на съветските войски в града, само че нееднократно той е оповестявал победи, които по-късно се оказват частични.

В неделя съветското командване съобщи, че градът е изцяло отсечен и обграден. Независими специалисти не изключват опцията украинските сили да са се отдръпнали от проведено, без да виждат смисъл да го пазят по-нататък. Така направиха и със Северодонецк преди седмица, само че решавайки, че Лисичанск е по-голям в стратегически аспект.

Руските войски са завладяли селищата Верхнекаменка, Золотарьовка и Белохоровка в Луганска област, като по този метод са затворили обкръжението към Лисичанск, заяви съветското министерство на защитата.

В резултат на това украинската група бойци е била изцяло блокирана в " котела ", обявиха от министерството.

В неделя сутринта Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че съветските сили са се пробвали да укрепят позициите си край Лисичанск и Верхнекаменка, както и да стартират нахлуване край Билохивка, само че са се отдръпнали.

В последна сметка украинските военни бяха принудени да потвърдят, че град Лисичанск е паднал в ръцете на съветските сили, заяви Би Би Си.

" След тежки боеве за Лисичанск силите за защита на Украйна бяха принудени да се изтеглят от заетите позиции и линии ", съобщи генералният щаб на армията. Украинските войски са били превъзхождани по бройка там.

По тази причина генералният щаб в Киев съобщи, че " с цел да се резервира животът на украинските бранители, е взето решение за евакуиране ".

Причината е, че руснаците са имали многочислени преимущества в артилерията, самолетите, живата мощ и други съставни елементи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР