Руският милиардер Роман Абрамович е свързан с престъпления като пране

...
Руският милиардер Роман Абрамович е свързан с престъпления като пране
Коментари Харесай

Швейцария не иска Абрамович, защото го свързва с пране на пари

Руският милиардер Роман Абрамович е обвързван с закононарушения като пране на пари и връзки с проведената престъпност и поради това е получил отвод на молбата си да вземе швейцарско поданство. Това гласи отчет на швейцарската федерална полиция, написа английският вестник The Times, представен от Агенция " Фокус ".
Заявлението на притежателя на " Челси " за швейцарско поданство е оттеглено, откакто в отчета се споделя, че той се счита за опасност за публичната сигурност и евентуално очерняне на репутацията на страната.
Роман Абрамович, чието положение възлиза на 9 млрд лири, не се е появявал във Англия, откакто не съумя да възобнови визата си тази година, когато се увеличи напрежението сред Лондон и Москва. След това той отсрочи скица за 1 милиарда лири за реорганизация на стадион " Стамфорд Бридж ", цитирайки " сегашния неподходящ капиталов климат ". През май той взе израелското поданство, откакто опитът му да се реалокира в Швейцария се провали.
Швейцарският полицейски отчет е изминал в най-големите вестници в страната при започване на годината, само че юристите на Абрамович са съумели да се снабдят със заповед да предотвратят публикуването. Заповедта беше отхвърлена в понеделник (24 септември). В отчета се споделя, че Абрамович е прочут с " хипотетично пране на пари и хипотетични контакти с незаконни организации ".
В отчета се твърди още: " Имаме няколко полицейски информации, които демонстрират, че Роман Абрамович има контакти с съветски незаконни организации. Смятаме, че наличието му в Швейцария е опасност за публичната сигурност и риск за репутацията на Швейцария. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР