Руският изтребител Су-27 попречи на разузнавателния дрон RQ-4B Global Hawk

...
Руският изтребител Су-27 попречи на разузнавателния дрон RQ-4B Global Hawk
Коментари Харесай

Руското МО съобщи, че американски дрон се е приближил към границата над Черно море

Руският изтребител Су-27 попречи на разследващия дрон RQ-4B Global Hawk на Военновъздушни сили на Съединени американски щати да наруши държавната граница на Руската федерация над Черно море, оповестиха от съветското министерство на защитата.

На 15 октомври съветските средства за надзор на въздушното пространство над Черно море засякоха въздушна цел, приближаваща се до държавната граница на Руската федерация. За попречване нарушение на държавната граница е вдигнат изтребител Су-27 от дежурните сили на Противовъздушна отбрана, прецизираха от ведомството.

" Екипажът на съветския изтребител разпознава въздушната цел като разследващ БЛА RQ-4B Global Hawk на Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Когато съветският изтребител се приближи, непознатият разследващ БПЛА направи завой от държавната граница на Руската федерация. Руският самолетът се завърна наред на родното си летище, нарушаване на държавната граница на Руската федерация не е позволено “, оповестиха от Министерството на защитата на Русия.

Полетът на съветския изтребител е осъществен в строго сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство над неутрални води при съблюдаване на ограниченията за сигурност, подчертаха от военното ведомство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР