Руският генерал, който знаеше „тайните“ на двореца на Путин, почина внезапно в затвора

...
Руският генерал, който ръководеше строежа на луксозния черноморски дворец на
Коментари Харесай

Руският генерал, който ръководеше строежа на луксозния черноморски дворец на Владимир Путин и знаеше всичките му тайни, почина внезапно в затвора.

69-годишният Генадий Лопирев трябваше да бъде освободен условно, но се съобщава, че е бил диагностициран с левкемия на 14 август и е починал два дни по-късно.

Информационните агенции съобщиха, че преди това той не се е оплаквал, че се чувства зле, а от Служител от пазача на руските затвори настоя, че Лопирев е починал от естествена смърт.

„Нямаше престъпление“, каза Виктор Боборикин от руската Обществена наблюдателна комисия.

Лопирев беше затворен в IK- 3 затворническа колония в района на Рязан в Централна Русия за 10 години през 2017 г. за вземане на подкупи в замяна на доходоносни строителни договори. IK-3 е строг затвор, насочен към кремълската наемническа група Вагнер за новобранци, които да се бият в Украйна.

Лопирев преди това е бил генерал-лейтенант във Федералната служба за защита (FSO), 50-хилядната военна част, контролирана от президентската администрация, която има за задача да охранява Путин.

Информационните агенции съобщиха, че като командир на FSO в Северен Кавказ, един от основните проекти на Лопирев е бил да наблюдава строителството и сигурността на двореца на г-н Путин в Геленджик близо до Сочи на черноморското крайбрежие на Русия.

Скрит в горите

Строителството започна през 2005 г. и струва около £780 милиона. Построен е по фалшив италиански ренесансов стил и е скрит в горите до скала, която се спуска към пясъчен частен плаж.

Дворецът разполага с параклис, подземно игрище за хокей на лед, лозе, театър и площадки за кацане на хеликоптери.

Това трябваше да бъде непревземаемата луксозна крепост на Путин и базираният в САЩ Институт за изучаване на войната каза, че Лопирев би бил един от малкото хора, които са знаели всички нейни тайни : неговите входове и изходи; неговите слабости и силни страни.

Корупцията е широко разпространена в руските въоръжени сили, но е необичайно високопоставени генерали да бъдат обвинени и изпратени в затвора за вземане на подкуп, освен ако не са изпаднали в немилост.

През 2016 г., когато Лопирев беше арестуван, медиите съобщиха, че той упорито е отричал обвиненията и е твърдял, че е бил нагласен от други висши офицери.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР