Руският енергиен гигант Роснефт иска да доставя газ от своите

...
Руският енергиен гигант Роснефт иска да доставя газ от своите
Коментари Харесай

Роснефт иска да доставя газ за планирания газопровод Силата на Сибир-2

Руският енергиен колос " Роснефт " желае да доставя газ от своите сибирски залежи в Красноярския край и Иркутска област до планувания експортен газопровод " Силата на Сибир-2 ", който би трябвало да доставя синьо гориво за Китай, заяви в. " Комерсант ".

" Роснефт " държи ресурси от 1,5 трилиона кубически метра газ в находищата по трасето на бъдещия газопровод. Компанията желае да се вземат поради газовите й ресурси в Красноярския край и Иркутска област при проектирането и построяването на газопровода " Силата на Сибир-2 ". За това, съгласно източници на " Комерсант ", е настоял ръководителят на " Роснефт " Игор Сечин пред президента на Русия.

Според изданието на 20 декември Путин е упълномощил на вицепремиера Александър Новак да работят по въпроса взаимно с " Газпром ".

Газопроводът " Силата на Сибир-2 ", плануван да стигне до Китай преминавайки през Монголия, би трябвало да бъде с потенциал за превозване до 50 милиарда кубически метра газ на година.

Тръбопроводът би трябвало да свърже газотранспортната инфраструктура на западната и източната част на Русия, позволявайки газификация на огромните градове в Източен Сибир, които сега нямат достъп до магистрални газопроводи.

От декември 2019 година " Газпром " доставя газ за Китай по газопровода " Силата на Сибир-1 ", който би трябвало да доближи планов потенциал от 38 милиарда кубически метра газ до 2025 година Неговата ресурсна база са находищата " Ковикта ", най-голямото в Източен Сибир, и Чаяндинское, в Якутия.

И " Газпром ", и " Роснефт " са отказали коментар на питане на " Комерсант " по въпроса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР