Руският Червен кръст (РЧК), който е част от Международното движение

...
Руският Червен кръст (РЧК), който е част от Международното движение
Коментари Харесай

Руският Червен кръст се подиграва и малтретира украински пленници

Руският Червен кръст (РЧК), който е част от Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец, получава пари както от МКЧК, по този начин и от съветския бюджет. В същото време той съвсем намерено поддържа експанзията против Украйна.

Според Vestk и украинската страна представители на РКК пътуват до окупираните територии и събират пари за съветските военни и техните фамилии - а украинските бежанци могат да бъдат одобрявани в една стая с „ участниците в SVO “ или да им дават чаши с буквата Z.

През 2023 година РЧК получи 5 милиона швейцарски франка (повече от половин милиард рубли) от Международния комитет на аления ръководител. През идващите три години той ще получи към 2 милиарда рубли от съветския бюджет. Парите, които Русия отпусна на РЧК, са предопределени, наред с другото, за работа в окупираните територии на Украйна, както следва от приключването на вътрешни документи на администрацията на президента Владимир Путин.

 

За разлика от Международния комитет на Червения кръст, националните сдружения на Червения кръст не могат да работят в зони на въоръжени спорове - те нямат мандат за това. Събеседник, непосредствен до МКЧК, сподели, че през първите два месеца от пълномащабното навлизане ЧКК е спазвала правилата на придвижването, само че още през 2023 година чиновници на организацията са почнали да се появяват в окупираните територии.

Украинският войник ​​Орест Грицюк, след завръщането си от плен, приказва в изявление за тормоз от страна на „ съветските представители на МКЧК “, когато са били в колонията в Горловка напролет на 2023 година

Той споделя за епизод в кафенето, където с изключение на защитата пристигнали и двама непознати - началникът на промяната ги нарекъл „ представители на Червения кръст “.

Трябваше да се яде бързо и доста гореща храна, а тези двамата вървяха сред масите и споделиха: " О, какъв брой добре ядат, като свине, украински свине. Е, яжте, яжте, Русия ви обича и се грижи за вас. Когато вие елате си вкъщи, тогава не се тормозете. " След като се нахраниха, пандизчиите бяха отведени на парадния плац и, както нормално, бяха принудени да пеят руски военни песни в хор. „ Правозащитникът “ поръчва песни и снима с телефона си маршируващите военнопленници, доближава се към тях, крещи им нещо в ухото и размахва пестник над главата си, удряйки пленниците по гърба и раменете, тъй че те да се олюляват.

„ Той насочи камерата към себе си и сподели жест на победа, в действителност му хареса, за него това беше зрелище “, спомня си Грицюк.

РЧК избира да мълчи за работата в окупираните територии. Понякога се крият зад други организации, като Червения кръст в Донецк или Дружеството на Червения кръст в Луганската национална република.

Руският червен кръст намерено заема проруска позиция. На своя уеб страница той събира пари за „ подкрепяне на фамилиите на мобилизираните и фамилиите на военните “. Савчук приканва и за дарения. Някои от чиновниците на РЧК също събират пари за съветската войска или даже са членове на организации, които вербуват руснаци на фронта.

От година насам са в действие наказания против съветския Червен кръст в Украйна, на организацията е неразрешено да работи в страната най-малко до 2033 година Санкции бяха наложени и на Савчук за „ разпространяване на пропагандните разкази на Кремъл, с цел да оправдае дейностите на Русия за подкопаване на териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна “.

 

Превод от украински медии ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР