Руският бизнесмен Роман Абрамович е придобил самолет Boeing 787-8 Dreamliner

...
Руският бизнесмен Роман Абрамович е придобил самолет Boeing 787-8 Dreamliner
Коментари Харесай

Руският милиардер Роман Абрамович си купи най-скъпия частен самолет за $350 милиона

Руският предприемач Роман Абрамович е придобил аероплан Boeing 787-8 Dreamliner на стойност 350 милиона $. Това е най-скъпият частен аероплан в света и най-скъпият, продаван в миналото в Русия, оповестява Forbes, базирайки се на източници от авиационния пазар. Говорител на Millhouse - компанията, която ръководи активите на милиардера, отхвърли да разяснява новината.

Според данните на Flightradar24, аероплан Boeing 787-8 Dreamliner е дошъл от Базел до московското летище Внуково на 18 декември. Именно там се обслужва частната авиация в страната. На идващия ден самолетът е изхвърчал от Москва за Сейнт Мартин в Карибите.
 Роман Абрамович купува най-скъпата вила в Израел
Роман Абрамович купува най-скъпата вила в Израел

Цената ѝ е $63 милиона

По информация на Forbes в света има единствено 250 такива самолета, като този е първият в Русия. Президентът на Мексико е употребявал Boeing Dreamliner като собствен президентски аероплан, а единственият различен частен Dreamliner е принадлежал на UAS International Trip Support - компания, която ръководи световния пазар за първокласни чартърни самолети " Dream Jet ".

Според съветските медии Dreamliner на Роман Абрамович е създаден през 2015 година за частния авиооператор от Швейцария PrivatAir. Самолетът по този начин и в никакъв случай не е бил предаден на компанията, която подаде молба за неплатежоспособност през 2018 година

Съобщава се, че през 2019 година самолетът е бил преоборудван, с цел да дава отговор на потребностите на Абрамович. Базовата стойност на самолета е 248,3 милиона $, само че съгласно разрични източници спомагателното съоръжение коства най-малко още 100 милиона щатски $.
 Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)
Играчка за милиардери: Най-голямата и скъпа яхта на света (Видео)

Проектът за суперяхтата е с дължина 229 метра и цена $800 милиона

През ноември тази година международните медиите оповестиха, че Абрамович е пуснал остарелия си частен аероплан, Boeing 767-300ER, за продажба за почти 100 милиона $. Този аероплан беше необятно прочут под наименованието " Бандит ", поради черния колорит на прозорците на пилотската кабина.

Състоянието на Роман Абрамович все още се прави оценка на 14,5 милиарда $. Той е 12-ят най-богат предприемач в Русия и е най-известен с това, че има английския футболен клуб Челси.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР