Руските законодатели представиха законопроект за разширяване на обхвата на съществуващото

...
Руските законодатели представиха законопроект за разширяване на обхвата на съществуващото
Коментари Харесай

Русия разширява списъка със забранени организации

Руските законодатели показаха законопроект за разширение на обсега на съществуващото законодателство, което не разрешава на редица организации да работят в страната.

Законът за „ нежеланите “ организации съществува от 2015 година и се употребява за ориентиране към хипотетични съперници на режима на съветския президент Владимир Путин, в това число Неправителствени организации, самостоятелни медии, правозащитни групи и други.

На организациите, включени в листата, е неразрешено да работят в Русия и е нелегално лица или други медии да споделят тяхното наличие.

Новото препоръчано законодателство ще разшири листата, с цел да включи медии като Би Би Си или Радио Свободна Европа.

Законопроектът има за цел да се бори със " глобите, блокираните капиталови планове, образованието на сътрудници на въздействие, намесата в съветските избори, подбуждането на етническа ненавист и доста други ", сподели депутатът Василий Пискарев. Той добави, че в листата няма да бъдат включени организации, директно ръководени от непознати страни, нито организации, в които членува Русия.

Регистърът на организациите е обособен от прословутия закон за " задграничните сътрудници ", който съветската страна също употребява в огромен мащаб.

„ Законът за задграничните сътрудници “ изисква организации, които получават финансиране от чужбина или се възприемат от Кремъл като повлияни от задгранични субекти, да се записват като „ задгранични сътрудници “.

Етикетът постанова строги условия за финансово отчитане. Всеки „ задграничен сътрудник “ би трябвало да бъде подложен на строги финансови одити и да етикетира цялото си наличие с отвод от отговорност, в който се показва, че то се популяризира от „ задграничен сътрудник “, напомня БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР