Руските войски унищожиха няколко зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot, доставени от

...
Руските войски унищожиха няколко зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot, доставени от
Коментари Харесай

The Economist: Руските въоръжени сили унищожиха няколко системи за противовъздушна отбрана Patriot

Руските войски унищожиха няколко зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot, доставени от Съединени американски щати на Украйна, оповестява английското списание The Economist, базирайки се на източници. Той не прецизира за какъв брой оръжия става дума. В същото време изданието отбелязва, че разрушените комплекси „ са били употребявани за отбрана на градове като Харков “.

„ Русия унищожи няколко системи за противовъздушна защита Patriot, които Украйна употребява за отбрана на своите градове, да вземем за пример Харков “, се споделя още в публикацията.

Източниците обаче не оповестяват на изданието точния брой на разрушените комплекси.

Междувременно почитан украински чиновник упрекна съдружниците на Киев в незадоволителна помощ. Според него, в случай че Украйна получи по-мощни системи за противовъздушна защита или изтребители F-16, ще бъдат понижени вредите върху военната инфраструктура.

По-рано украинският водач Владимир Зеленски прикани Запада допустимо най-скоро да трансферира ракетите, нужни за естественото действие на системите за противовъздушна защита, на въоръжените сили на Украйна. В противоположен случай в границите на един месец Украйна няма да може да отблъсне офанзивите на съветските въоръжени сили от въздуха.

 

Източник " Труд "

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР