Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна, а

...
Руските войски са разрушили напълно 180 училища в Украйна, а
Коментари Харесай

Украинският министър на образованието: Руснаците разрушиха напълно 180 училища

Руските войски са разрушили изцяло 180 учебни заведения в Украйна, а над 1300 образователни заведения са развалени, заяви на конференция украинският министър на образованието и науката Оксен Лисовий, съобщи БTA.

Днес има 180 учебни заведения, които са изцяло разрушени. Над 300 образователни заведения са разрушени, повече от 1300 са развалени и подлежат на експертна оценка дали могат да бъдат възобновени, сподели министър Лисовий.

Министърът заяви, че украинското държавно управление е отпуснало 1,5 милиарда гривни за създаване на бомбоубежища преди началото на идната образователна година. Три четвърти от учебните заведения разполагат с бомбоубежища на друго ниво и с друго качество.

75 на 100 от учебните заведения имат бомбоубежища, само че това не значи, че 75 % от учениците могат да продължат образователните си занятия. Става дума за към 9000 учебни заведения, а ние имаме общо 13 000 учебни заведения. Наш приоритет е да обновим присъственото образование, където това е разрешено поради съображенията за сигурност. В областите, които са покрай бойните дейности, занятията ще се организират онлайн, сподели министър Лисовий.

За да се усъвършенства качеството на образованието министерството предлага висшите учебни заведения да възобновят присъствените занятия, където съображенията за сигурност го разрешават. Много такива образователни заведения могат да обособят бомбоубежища, само че от време на време те не са задоволително просторни, с цел да имам място за всички студенти.

Друг проблем, съгласно министър Лисовий, може да се окаже миграцията на преподавателите. Това също може да сътвори спънки за обновяване на присъственото образование. Затова управлението на всяко образователно заведение ще взема решение единствено по кое време да стартира присъствено образование.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР